Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavaan Nexus-puhelimeen on tulossa sormenjälkilukija ja valtava näyttö

1
Manu Pitkänen

Seuraavaan Nexus-puhelimeen on tulossa sormenjälkilukija ja valtava näyttö
Android Policen ja The Informationin tietojen mukaan Google ja Motorola kehittävät yhdessä uutta Nexus-luokan puhlettia. Android Policen mukaan kyseisen laitteen koodinimi olisi Shamu ja siitä löytyisi peräti 5,9 tuuman näyttö sekä sormenjälkilukija.

Googlen tarkoituksena on julkaista Nexus-puhletti tämän vuoden marraskuussa, mikä saattaa olla myös merkki Android L:n julkaisusta. Ajankohta voi kuitenkin muutta tulevien kuukausien aikana.
The Information sai vahvistuksen Nexus-puhletin kehityksestä kolmelta eri lähteeltä. Niiden mukaan laitetta alettiin työstää pian sen jälkeen, kun Google ilmoitti myyvänsä Motorolan puhelinyksikön Lenovolle. Google ei halunnut antaa Nexus-laitetta Motorolan kehitettäväksi ennen tätä, koska se pelkäsi muiden Android-kumppaneiden (Samsung, HTC jne.) reaktioita.

Aiemmin tänä vuonna puhuttiin paljon myös uudesta Android Silver -hankkeesta, jonka oli tarkoitus korvata Nexus-laitteet. Perusajatus Silverissä oli sama kuin Nexus-ohjelmassakin, mutta siinä laitteita tulisi markkinoille useilta eri valmistajilta (eikä vain yhdeltä, kuten Nexuksen tapauksessa) – hieman kuten Google Play Edition -ohjelmassa.

Android Silver -ohjelman tie on saattanut kuitenkin nousta pystyyn, sillä projektista vastannut Nikesh Arora lähti kesällä Googlelta SoftBankille.

Kommentit (1)

Ralle_ (vahvistamaton)

1

Ilman sormenjälkilukijaakin pärjäisi hyvin. Se nostaa puhelimen valmistuskustannuksia, joka näkyy tietenkin myös hinnassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja