Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Löytyykö seuraavasta iPhonesta muistimetallilla tehostettu kamera?

Manu Pitkänen

Löytyykö seuraavasta iPhonesta muistimetallilla tehostettu kamera?
Cambridge Mechatronicsin muistimetalliin perustuvaa kuvanvakainta käytetään syksyllä ilmestyvissä älypuhelimissa. Yhtiö kertoi tänään solmineensa tuotantosopimuksen Hutchinson Technologyn kanssa sekä asiakkuussopimuksen Foxconnin kanssa.

Cambridge Mechatronicsin (CML) mukaan se on kehittänyt OIS-tuotettaan Foxconnin ja Hutchinsonin kanssa yli 18 kuukautta, mutta nyt kaikki palaset ovat vihdoin loksahtaneet paikoilleen. Työnjako yhtiöiden välillä menee käytännössä niin, että Hutchinson valmistaa CML:n tekniikkaan perustuvat OIS-aktuaattorit Foxconnin kokoonpanemiiin kameramoduuleihin.

OIS:llä varustettuja kameramoduuleita pystytään valmistamaan miljoonia kappaleita kuukausitasolla. Tuotantoa voidaan kasvattaa tarvittaessa nopeasti.

Cambridge Mechatronicshin mukaan ensimmäiset sen tekniikkaa hyödyntävät älypuhelimet tulevat markkinoille syyskuussa. Koska kyse on uudesta teknologiasta, sijoittuvat kyseiset älypuhelimet varmasti hintahaitarin yläpäähän ja tuotantokapasiteetin perusteella kyseessä voi olla suosituksi povattu malli.CML:n teknologiajohtajana 12 vuotta työskennellyt Richard Topliss siirtyi Applelle vuoden 2012 alussa. Hänen perässään CML:tä Applelle siirtyi viime vuoden lopulla Tom Gregory. Joidenkin markkinahuhujen mukaan Apple voisi käyttää optista kuvanvakainta uusissa iPhone-malleissa, jotka esiteltäneen syksyllä.

Muistimetalliin perustuva optinen kuvanvakain ei tarvitse läheskään yhtä paljoa tilaa kuin perinteisempi puhekelatekniikka (voice coil motor), minkä ansiosta kameramoduuleista voidaan tehdä hyvin kompakteja. Muistimetallin pitäisi myös pystyä vakauttamaan kuva paremmin kuin puhekelatekniikassa. Muistimetalli mahdollistaa OIS-komponenttien tuotannon suuressa mittakaavassa, minkä ansiosta se soveltuu korkean volyymin tuotteisiin.

Cambridge Mechatronics ilmoitti tänään myös nimittäneensä mikroarkkitehtuurikehittäjä ARM:n entisen toimitusjohtajan, Warren Eastin, hallituksen neuvonantajaksi. Eastillä on tietotaitoa puhelinmarkkinoista ja hän tuntee alan suurimmat yhtiöt, minkä toivotaan edesauttavan Cambridge Mechatronicsin kasvua puhelinsektorilla. East jäi eläkkeelle viime vuonna.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja