Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft jäämässä jalkoihin Intian älypuhelinmarkkinoilla

1
Manu Pitkänen

Microsoft jäämässä jalkoihin Intian älypuhelinmarkkinoilla
Microsoftin ilmoitettua viime vuonna Nokian puhelinliiketoiminnan ostosta, markkinatutkimusyhtiöt alkoivat peräänkuuluttaa kehittyvien talouksien tärkeyttä yhtiöille. Esimerkiksi Intiassa ollaan vasta nyt siirtymässä peruspuhelimista älypuhelimien pariin. Älypuhelimen valinnassa peruspuhelimen brändillä saattaa olla ratkaiseva merkitys ja Microsoftin puhelinmyynnille se voisi tarkoittaa hyvää.

Heinäkuussa Microsoft ilmoitti lopettavansa peruspuhelimien kehityksen kokonaan ja keskittyvänsä pelkästään Windows Phone -laitteisiin. Onnistuminen Intian peruspuhelin–älypuhelinmurroksessa on siis aina vain tärkeämpää. Nokia menetti jo mahdollisuutensa Kiinassa keskittymällä Yhdysvaltojen markkinoiden kaappaamiseen.
Canalysin toisen neljänneksen tutkimuksen perusteella Microsoft olisi kuitenkin jäämässä jalkoihin Intiassa. Vaikka Nokia oli maan suurin puhelinmerkki vuosikymmenen ajan, on se tippunut Intian älypuhelinmarkkinoilla jo Motorolan taakse. Nokian älypuhelimia ostettiin Intiassa kevään aikana noin 630 000 kappaletta, kun taas Motorolan myynti kohosi yli 950 000 kappaleeseen. Vielä vuoden alussa Nokian älypuhelimia toimitettiin puolet enemmän kuin Motorolan puhelimia.

Intian suurimmat älypuhelinmerkit ovat tällä hetkellä Samsung, Micromax, Karbonn ja Motorola. Kilpailu vain kovenee jatkossa, sillä Kiinassa hurjan voittoputken takonut Xiaomi ei tule jättämään Intian 900 miljoonaa puhelimenkäyttäjää vaille huomiota.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

user_org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Microsoft jäämässä jalkoihin Intian älypuhelinmarkkinoilla


Koskeekoo uutinen puhtaasti WP puhelimien kappale myynnin kehitystä Intian älypuhelin markkinoilla.

Vai Nokia/Microsoft Mobilen laite myynitä? jos jälkimmäistä, niin mitä on laskettu älypuhelimiksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja