Apple ja Samsung sopivat kaikki patenttiriidat Yhdysvaltojen ulkopuolella

Manu Pitkänen

Apple ja Samsung sopivat kaikki patenttiriidat Yhdysvaltojen ulkopuolella
Samsung ja Apple ovat päättäneet sopia patenttiriitansa Yhdysvaltojen ulkopuolisissa oikeusistuimissa. Miekat laitetaan tuppeen Australiassa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Saksassa, Alankomaissa, Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa.

Sopu on merkki siitä, että yhtiöt alkavat hiljalleen kyllästyä riitelyyn ja haluavat jatkaa jo eteenpäin. Yhdysvaltojen ulkopuolella oikeusistuimien päätökset ovat olleet vaihtelevia, eikä kokonaisuutena niistä ole tulossa kummallekaan osapuolelle selvää hyötyä.

Yhtiöt eivät ole sopineet patenttien ristiinlisensoinnista, eivätkä ne ole luopumassa Yhdysvalloissa nostetuista kanteista. Apple on ollut kotimaassaan nostetuissa tapauksissa vahvoilla, joten sillä ei ole ollut mitään syytäkään yrittää sopia. Riitelyn seurauksena Apple on siirtänyt komponenttitilauksiaan pois Samsungilta, mikä on alkanut jo heijastua korealaisyhtiön tulokseen.Samsung on puhelimissakin tiukassa paikassa. Xiaomi meni jo Samsungin ohi Kiinassa ja Micromax hengittää niskaan Intiassa. Yhdysvalloissa Samsung taas ei ole onnistunut horjuttamaan Applen asemaa. Applen odotetaan julkistavan syksyllä uudet suurinäyttöiset iPhonet, mikä voi tarkoittaa pahaa iskua isoilla näytöillä menestynyttä Samsungia vastaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
592 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.