Toisen sukupolven iPad Airin valmistus alkaa – sisältää heijastuksia estävän pinnoitteen

Manu Pitkänen

Toisen sukupolven iPad Airin valmistus alkaa – sisältää heijastuksia estävän pinnoitteen
Uusien iPad Air -taulutietokoneiden valmistus on alkanut, kertoo Bloomberg nimettömänä pysyvän lähteen tietoihin perustuen. Uuden sukupolven Air-tabletti esiteltäneen syyskuussa tai neljännen kvartaalin alussa. Uusien iPad minien valmistus on myös alkamaisillaan ja niiden kerrotaan tulevan markkinoille vuoden lopulla.

Tähän asti blogosfäärissä kiertäneet huhut ja erilaiset vuodot ovat keskittyneet iPhone 6:een ja sen osiin. Uusista iPadeistä on liikkunut selvästi vähemmän tietoja, joten Apple on onnistunut pitämään salaisuuden verhoa niiden edessä melko hyvin.

Bloombergin lähteen mukaan Apple olisi lisännyt toisen sukupolven iPad Airiin heijastuksia estävän pinnoitteen, mikä voi aiheuttaa haasteita laitteen valmistuksessa. Tämän enempää uutistoimisto ei osaa kertoa pinnoitteesta, joten sen tarkemmat ominaisuudet ja hyödyt jäävät hämärän peittoon.

Apple on tutkinut aktiivisesti erilaisia näytön ominaisuuksia ja luettavuutta parantavia pinnoitteita jo Mac-tietokoneiden ajoilta saakka. Uusia tekniikoita patentoidaan ja vanhoja patentteja päivitetään jatkuvasti. Vuoden 2012 lopulla Apple jätti Yhdysvaltojen patenttitoimistoon patenttihakemuksen, jossa haetaan suojaa iPadin antireflektiiviselle pinnoitteelle.



On kuitenkin mahdotonta sanoa varmasti, että liittyykö patenttihakemuksessa kuvailtu ratkaisu mitenkään markkinoille tulevassa laitteessa käytettyyn tekniikkaan. Hakemus kuitenkin osoittaa sen, että Applella on ollut kiinnostusta tällaisen heijastuksia vähentävän pinnoitteen käytölle. Mikäli pinnoitetta käytetään iPadissä, on mahdollista että se päätyy jonakin päivänä myös iPhoneihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.