Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Toisen sukupolven iPad Airin valmistus alkaa – sisältää heijastuksia estävän pinnoitteen

Manu Pitkänen

Toisen sukupolven iPad Airin valmistus alkaa – sisältää heijastuksia estävän pinnoitteen
Uusien iPad Air -taulutietokoneiden valmistus on alkanut, kertoo Bloomberg nimettömänä pysyvän lähteen tietoihin perustuen. Uuden sukupolven Air-tabletti esiteltäneen syyskuussa tai neljännen kvartaalin alussa. Uusien iPad minien valmistus on myös alkamaisillaan ja niiden kerrotaan tulevan markkinoille vuoden lopulla.

Tähän asti blogosfäärissä kiertäneet huhut ja erilaiset vuodot ovat keskittyneet iPhone 6:een ja sen osiin. Uusista iPadeistä on liikkunut selvästi vähemmän tietoja, joten Apple on onnistunut pitämään salaisuuden verhoa niiden edessä melko hyvin.
Bloombergin lähteen mukaan Apple olisi lisännyt toisen sukupolven iPad Airiin heijastuksia estävän pinnoitteen, mikä voi aiheuttaa haasteita laitteen valmistuksessa. Tämän enempää uutistoimisto ei osaa kertoa pinnoitteesta, joten sen tarkemmat ominaisuudet ja hyödyt jäävät hämärän peittoon.

Apple on tutkinut aktiivisesti erilaisia näytön ominaisuuksia ja luettavuutta parantavia pinnoitteita jo Mac-tietokoneiden ajoilta saakka. Uusia tekniikoita patentoidaan ja vanhoja patentteja päivitetään jatkuvasti. Vuoden 2012 lopulla Apple jätti Yhdysvaltojen patenttitoimistoon patenttihakemuksen, jossa haetaan suojaa iPadin antireflektiiviselle pinnoitteelle.

On kuitenkin mahdotonta sanoa varmasti, että liittyykö patenttihakemuksessa kuvailtu ratkaisu mitenkään markkinoille tulevassa laitteessa käytettyyn tekniikkaan. Hakemus kuitenkin osoittaa sen, että Applella on ollut kiinnostusta tällaisen heijastuksia vähentävän pinnoitteen käytölle. Mikäli pinnoitetta käytetään iPadissä, on mahdollista että se päätyy jonakin päivänä myös iPhoneihin.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja