Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaisyhtiöt tulevat: Lenovo kasvaa erityisesti mobiilisti

Matti Vähäkainu

Kiinalaisyhtiöt tulevat: Lenovo kasvaa erityisesti mobiilisti
On ollut jo hetken aikaa tiedossa, että useat kovat matkapuhelinmarkkinoiden kilpailijat tulevat tulevaisuudessa Kiinasta. Korealaisten, taiwanilaisten ja japanilaisten yhtiöiden kiusaksi kiinalaistoimijat ovat ottaneet vahvan aseman erityisesti Aasiassa.

Kiinan markkinoilla jyräävät maan omat valmistajat, joihin lukeutuvat Xiaomi ja paremmin tietokoneistaan tuttu Lenovo. Nyt näistä jälkimmäinen on kasvattanut älypuhelinmyynnin jo suuremmaksi kuin tietokonemyyntinsä, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Lenovon kohdalla luku ei ole mitätön, sillä sen noin 14,5 miljoonaa myytyä tietokonetta on liki viidennes maailman markkinoista. Ja toisin kuin useilla toimijoilla, myös PC-laitteet menivät aiempaa paremmin kaupaksi.

Lenovon älypuhelinmyynti kasvoi 15,8 miljoonaan laitteeseen, tablet-myynti kasvoi 67 prosentilla 2,3 miljoonaan. Kasvua älypuhelimissa oli 39 prosenttia ja niistä 13 miljoonaa myytiin kotimaassa Kiinassa. Tabletteja myy enemmän vain Samsung ja Apple, kertoo Engadget.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.