Nexus-puhelin yrityksille: HP yritti saada Googlea lämpenemään ajatuksesta

Manu Pitkänen

Nexus-puhelin yrityksille: HP yritti saada Googlea lämpenemään ajatuksesta
Google ja tietokonevalmistaja HP ovat keskustelleet yrityksille suunnatun Nexus-laitteen kehittämisestä, kertoo The Information. Keskusteluiden aloitteellisempana osapuolena on ollut HP, joka on myös halunnut myös luoda yritysmaailmaan tarpeisiin soveltuvan puheavustajan.

HP:n visioimassa yritys-Nexuksessa olisi tavallista paremmat salaus- ja turvaominaisuudet, joilla estetään arkaluontoisen tiedon leviäminen ulkopuolisten käsiin. Yhtiö n toiveena on ilmeisesti ollut myös Google Now -palvelun ulottaminen yritysten omiin tietokantoihin: työntekijä voisi Google Now'n avulla selvittää esimerkiksi paljonko tavaraa on varastossa ja koska sinne on seuraavaksi tulossa täydennystä.

The Informationin mukaan HP on pyytänyt Appleakin luomaan "yritys-Sirin", jolla voisi tehdä edellä kuvattuja asioita.

Vuosi sitten aloitetut keskustelut eivät ole ilmeisesti johtaneet oikein mihinkään. Voi kuitenkin olla, että Googlen on suhtautunut ehdotuksiin hieman vakavammin heinäkuun jälkeen, jolloin Apple ja IBM kertoivat yhteistyöstään.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.