Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuvavuoto: Applen iPhone 6:n tekniset tiedot paljastuivat

Manu Pitkänen

Kuvavuoto: Applen iPhone 6:n tekniset tiedot paljastuivat
Luksusmodifiointeja iPhoneen tekevä venäläinen Feld & Volk -yhtiö on julkaissut verkossa (Sonny Dicksonin kautta) kuvia 4,7-tuumaisen iPhonen valmiiksi kootusta emolevystä. Olettaen että kuvat ovat aitoja, voidaan niiden perusteella tehdä päätelmiä puolentoista viikon päästä julkistettavan iPhonen teknisistä ominaisuuksista.

Feld & Volk on sutannut useiden piirien merkinnät, mikä hankaloittaa niiden tunnistamista. IPhonen modeemipiirin merkinnätkin on yritetty piilottaa, mutta hieman huolimattomasti, minkä vuoksi tarkalla silmällä kuvista voi havaita iPhone 6:ssa olevan Qualcommin valmistama MDM9625M-piiri (viimeinen M-kirjain tarkoittaa muistilla varustettua piiriversiota). Aiemmissa malleissa Apple käytti vanhempaa MDM9615M:ää. Uusi modeemi tuo iPhoneen tuen 150 Mbps:n LTE-yhteyksille (aiemmissa iPhoneissa max. 100 Mbps). MDM9625 sisältää myös virrankulutukseen liittyviä parannuksia (valmistettu kuitenkin 28 nm:n tekniikalla, kuten MDM9615:kin).
Modeemin vierestä löytyy lähinnä Avagon ja Skyworksin valmistamia tehovahvistimia ja muut keskeiset RF-komponentit on sijoitettu iPhone 6:ssa emolevyn toiselle puolelle. Komponenttimerkinnät on piilotettu, mutta oletettavasti lähetin-vastaanottimena käytetään Qualcommin WTR1605L:ää. Samalta puolelta on löydetty myös NFC-piiri (Applen logolla varustetun virranhallintapiirin vierestä) sekä Wi-Fi-moduuli.

Emolevyltä löytyy tietysti myös A8-suoritin, johon kirjoitettujen merkintöjen perusteella siihen olisi kytketty gigatavun verran LPDDR3-muistia. Vähävirtaisemman LPDDR4:n tuotanto on ilmeisesti vielä niin varhaisessa vaiheessa, ettei sitä ole voitu tai haluttu käyttää vielä tämän vuoden iPhonessa. A8 on muiden tietojen mukaan valmistettu TSMC:llä 20 nm:n tekniikalla.Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja