Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft paljasti Lumia-uutuuksia: Lumia Denim -päivitys sekä uudet kamera-Lumiat

Manu Pitkänen

Microsoft paljasti Lumia-uutuuksia: Lumia Denim -päivitys sekä uudet kamera-Lumiat
Microsoft esitteli tänään odotetusti edulliseksi huippumalliksi profiloidun Lumia 830:n. Yhtiö lupasi samalla tuoda tarjolle tämän vuoden lopusta lähtien Lumia Denimiksi nimetyn päivityksen, joka sisältää Windows Phone 8.1 Update 1:n lisäksi kameraan ja Cortanaan tehtyjä parannuksia.

Lumia Denimissä on keskitytty erityisesti kameran nopeuteen, mikä oli esimerkiksi Lumia 930:n yksi heikoista kohdista. Sekä kameran käynnistys että kuvien välinen aika on aiempaa selvästi lyhyempi. Lisäksi Microsoft on lisännyt Lumia Camera -sovellukseen niin sanotun sarjakuvaustilaa muistuttavan 4K-tilan. Kun kamerapainiketta painaa pohjassa, puhelin aloittaa 4K-kuvauksen. Kuvauksen jälkeen käyttäjä voi valita minkä videon ruudun haluaa tallentaa still-kuvaksi.

Cortanaa voi Lumia Denim -päivityksen jälkeen käyttää myös ilman käsiä (Cortana on aina päällä ja kuuntelee "Hey Cortana" -aktivointikomentoa).

Microsoftin tavoitteena on ollut tuoda high-end-Lumioissa käytettyjä Pureview-kuvausominaisuuksia mahdollisimman edullisiin puhelimiin ja sitä kautta mahdollisimman monen ihmisen ulottuville. Niinpä 10 megapikselin kameralla varustetusta Lumia 830:stä löytyy Zeiss-optiikkaa (f/2,2), optinen kuvanvakain, kolme Rich Recording -äänityksen mahdollistavaa mikrofonia sekä uusi kuvaustila, jossa puhelin ottaa kuvan salamalla ja ilman sitä. Käyttäjä voi jälkeenpäin valita kuinka voimakkaasti valotetun kuvan hän haluaa säilyttää.


Puhelimen suorittimena käytetään Qualcommin 1,2 gigahertsin taajuudella toimivaa Snapdragon 400 -neliydinpiiriä ja viisituumaisen näytön resoluutio on 720x1280 pikseliä. 2200 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa 14,8 tunniksi (3G-puheaika)

Lumia 830:n myynti alkaa tämän kuun aikana tietyillä markkina-alueilla. Sen veroton hinta on 330 euroa.Lisäksi Microsoft esitteli selfie-intoilijoille suunnatut Lumia 730:n (dual sim -versio) ja Lumia 735:n (4G-versio). Puhelimista löytyy viiden megapikselin etukamera, jonka kuvausominaisuuksia on parannettu laajakulmaisella optiikalla, joten puhelimesta löytyvällä "Lumia Selfie" -sovelluksella (saatavilla Windows Phone -kaupasta kaikkiin Lumioihin) onnistuu myös ryhmä-sefie-kuvien nappaaminen.

Lumia 735:stä ja 730:stä löytyy niin ikään 1,2 gigahertsin taajuudella toimiva Snapdragon 400 -suoritin sekä 720x1280 pikselin OLED-näyttö, joka on kooltaan 4,7 tuumaa. Takaa löytyy 6,7 megapikselin kamera, jonka edessä on f/1,9-aukolla varustettu Zeiss-optiikka. 2200 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa 17 tunniksi (3G-puheaika).

Lumia 735:n ja Lumia 730:n suositushinnat ennen veroja ovat 219 ja 199 euroa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja