Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaisyritys aikoo mullistaa kosketusnäytöt: Tuntonäyttö on valmis kehittäjien testattavaksi

1
Manu Pitkänen

Suomalaisyritys aikoo mullistaa kosketusnäytöt: Tuntonäyttö on valmis kehittäjien testattavaksi
Keväällä uutisoimme kuinka suomalainen "tuntonäyttöä" kehittävä Senseg sai kokoon kuuden miljoonan euron rahoituksen teknologiansa jatkokehittämistä varten. Keskeisin investoija rahoituskierroksella oli NFC-teknologian keksinyt hollantilainen NXP Semicondutcors.

Nyt Senseg on avannut verkkosivustolleen kehittäjäsivun, jonka kautta ohjelmistokehittäjät ja muut tekniikasta kiinnostuneet tahot voivat tilata yhtiöltä Dev Kit -pakkauksen omia kehitysprojektejaan varten. Kehittäjäpakkaukseen kuuluu Sensegin teknologialla varustettu Nexus 7 -tabletti, Feelscreen SDK, demosovelluksia sekä 90 päivän sähköpostin kautta annettava asiakastuki.

Lyhyesti sanottuna Sensegin tuntonäytön ajatuksena on mahdollistaa puhelimen tai tabletin kosketusnäytöllä olevien kuvien tai graafisten elementtien tunteminen. Esimerkiksi hiekkapaperia esittävä kuva voisi tuntua näytöllä karhealta, kun taas silkkiä esittävä kuva tuntuisi miellyttävän pehmeältä. Teknologian ansiosta laitteiden käyttöliittymäelementitkin (esimerkiksi näppäimistön painikkeet) voisi tuntea, jolloin kosketusnäytöllä kirjoittaminen olisi aiempaa helpompaa (virhepainallusten määrä voisi samalla laskea).


Teknologiasivusto CNet esitteli vuoden 2011 lopulla Sensegin tuntoteknologiaa ja vuoden 2012 alussa yhtiö nousi kaikkien huulille, kun The Guardian arveli Applen käyttävän tuntonäyttöä kolmannen sukupolven iPadissä. Guardian kysyi Sensegin markkinointijohtaja Petri Jehkoselta, että oliko Apple yksi yhtiön asiakkaista. "Se on Apple asia kommentoida. Kommenttini on siis "ei kommenttia", Jehkonen vastasi kysymykseen.

Lisäpontta Apple-huhuille antoi Sensegin perustaja Ville Mäkisen kesällä 2011 Trusted Review'lle antama kommentti, jonka mukaan yhtiö tekisi yhteistyötä tiettyjen Cupertinossa sijaitsevien tablet-valmistajien kanssa. Applen päämaja sijaitsee Cupertinossa.

Voi olla, että Apple on tutkinut Sensegin teknologiaa, mutta ainakaan vielä se ei ole suostunut lisäämään sitä tuotteisiinsa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

1

Tuntonäyttönäppäimistö kuulostaa lupaavalta, mutta ei poista toista näyttönäppäimistön perisyntiä vs. fyysinen näppäimistö. Se vie edelleen näytöltä turhaa tilaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja