Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google esittelee tänään ensimmäiset Android One -älypuhelimet

Manu Pitkänen

Google esittelee tänään ensimmäiset Android One -älypuhelimet
Samsung on jo menettänyt johtopaikan kaikista edullisimmissa älypuhelimissa, mutta sen tilanne tässä segmentissä on kiristymässä entisestään, kun markkinoille putkahtavat ensimmäiset Android One -älypuhelimet. Google aikoo lanseerata Android One -ohjelman tänään muutamien intialaisvalmistajien kanssa.

Android One on Googlen liikkeelle laittama hanke, jossa tarkoituksena on yhdenmukaistaa noin 100 dollaria maksavien Android-puhelimien käyttökokemus samankaltaisilla mikropiireillä ja ohjelmistolla. Google tekee yhteistyötä erityisesti paikallisten puhelinvalmistajien kanssa, Intian tapauksessa Micromaxin, Karbonnin ja Spicen kanssa.

Yhdenmukaistetun kehitysohjelman ansiosta puhelinvalmistajat pystyvät painamaan omia tuotantokustannuksia alemmas ja samalla Google yrittä varmistaa käyttökokemuksen olevan loppukäyttäjien kannalta mielyttävä. Googlen motivaatio taas on siinä, että se haluaa mahdollisimman monet intialaiset puhelimenkäyttäjät verkkoon ja käyttämään sen palveluita. Monet intialaiset ostavat parhaillaan ensimmäistä älypuhelintaan ja Android One on suunnattu juuri heille.Samsung ei ole mukana Android One -ohjelmassa, mutta jää nähtäväksi ajavatko kilpailulliset syyt lopulta senkin hankkeen pariin. Samsung johtaa toimitusmäärillä mitattuna Intiassa, mutta paikallinen Micromax on kirinyt kovaa vauhtia sen etumatkaa kiinni. Kiinassa paikallinen Xiaomi on jo mennyt Samsungin ohi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.