Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Takaisku Applelle? Uudet iPhonet voivat tulla kiinalaisiin kauppoihin vasta ensi vuonna

Manu Pitkänen

Takaisku Applelle? Uudet iPhonet voivat tulla kiinalaisiin kauppoihin vasta ensi vuonna
Kiinalaisen 21st Century Business Herald -talouslehden mukaan Applen uusien iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimien myynnin alkaminen maassa voi viivästyä ensi vuoden puolelle. Viime vuonna Apple teki iPhone 5s:n ja 5c:n samanaikaisesta myynnin alkamisesta Yhdysvalloissa ja Kiinassa ison numeron.

Apple ei ole vielä suostunut kertomaan koska uusien iPhonien myynti alkaa Kiinassa. Operaattorit ehtivät jo elokuun lopussa mainostaa uusien puhelimien löytyvän heidän valikoimistaan, vaikkei Apple ollut tuolloin edes esitellyt puhelimia. Tämä viittaisi siihen, että myynnin aloituksen lykkääntyminen tuli kiinalaisille operaattoreillekin yllätyksenä.

Viivästyksestä uutisoi viime viikolla New York Times, jonka mukaan Applen uudet puhelimet eivät ole saaneet maassa tarvittavia viranomaishyväksyntöjä. 21st Century Business Heraldin mukaan lupien saamisessa saattaa vierähtää niin kauan, että puhelimien myynti voidaan aloittaa maassa vasta ensi vuoden puolella. Julkaisun luotettavuus on kuitenkin hieman kyseenalainen, sillä se narahti hiljattain kiristysvyyhdistä, jossa julkaisu oli pakottanut yrityksiä solmimaan mainossopimuksia sen kanssa. Muussa tapauksessa lehti alkaisi julkaisemaan negatiivisia uutisia yrityksistä.


Kesällä Kiina pakotti operaattoreita leikkaamaan puhelimien tukimaksuja, joiden avulla iPhonen kytkyhintaa on pystytty pitämään alhaisena. Kiinan suurimmat operaattorit joutuvat säännösten takia leikkaamaan tukimaksuja vuositasolla yhteensä 3,9 miljardia dollaria. Tällä tavalla kiinalaiset yritetään saada ostamaan paikallisten merkkien puhelimia Applen tai Samsungin kalliimpien älypuhelimien sijaan.

Myynnin alkamisen viivästyminen ei välttämättä ole isossa kuvassa Applelle ongelma, koska Kiinassa ei vietetä joulua samaan tapaan kuin länsimaissa, joten se ei ole siellä myöskään suuri kulutusjuhla. Isompi sesonki on vuoden alussa kiinalaisen uudenvuoden aikoihin, mutta uutuudenviehätys on voinut tuohon mennessä jo hieman hälventyä.

IPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan myynti alkaa Yhdysvalloissa tämän viikon perjantaina. Suomeen puhelimet saapuvat ensi viikon perjantaina (26. syyskuuta). Niitä ennakkotilattiin ensimmäisen vuorokauden aikana yli neljä miljoonaa kappaletta.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja