Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uuden iPhonen NFC ei toimikaan niin kuin luulit

2
Matti Vähäkainu

Uuden iPhonen NFC ei toimikaan niin kuin luulit
Apple toi vihdoin uusiin iPhone-malleihiin langattoman NFC-teknologian. Near Field Communication on teknologia, jonka avulla puhelin voi keskustella toisten puhelinten tai muiden laitteiden kanssa kosketusetäisyydellä ilman johtoja. Applelle tyypilliseen tapaan ominaisuus ei kuitenkaan toimi, kuten muissa laitteissa.

Applen tapauksessa NFC on tuotu puhelimeen pääasiassa Apple Pay -palvelua varten, vahvistaa Applen edustaja Cult of Macille. NFC-yhteydellä voidaan ottaa siis yhteys ainoastaan ostopäätteeseen, jolloin maksu saadaan autentikoitua. Näin ollen muista puhelimista tuttuja NFC-ominaisuuksia, kuten langatonta parittamista, ei ainakaan vielä nähdä iOS:llä.

Tämä tarkoittaa, että mikäli olet puhelimiesi NFC:tä käyttänyt vaikkapa NFC-tagien kanssa tai langattomien kaiuttimien parittamiseen, niin sellaiseen et uutta iPhonea pystykään käyttämään.

Selvää ei ole, kuinka kauan tarkalleen Apple aikoo rajoittaa NFC:n toimintaa omissa ja kolmannen osapuolen sovelluksissa, mutta ensimmäisen vuoteen ei oikeutta sen käyttöön heru. Kyseessä on varsin tyypillinen toimenpide Applelle, joka on rajoittanut esimerkiksi Touch ID:n ja Bluetoothin potentiaalia aiemmin. Tällä kertaa ominaisuuteen liittyvät vielä turvallisuusriskit maksupalvelun takia.Apple ei olekaan mainostanut NFC-ominaisuutta, vaan on pitänyt sen visusti Apple Payn omana ominaisuutena. Apple Payn julkaisu tapahtuu rajatusti ja ainakaan alkuun sitä ei saada Suomeen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Ymmärsinkö oikein, laitteessa ei ole NFCtä?
Mutta jos Apple sellaisen haluaa, niin teknisesti on mahdollista sellainen softapäivityksellä tuoda, vai onko tämä arvailua ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

2

Edelliseen, Applen sivujen mukaan on NFC, jos vain tuo maksu systeemi, niin se ilmeisesti sitten ihan NFC yhteensopiva, ei liikaa rikottu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.