Uuden iPhonen NFC ei toimikaan niin kuin luulit

2
Matti Robinson

Uuden iPhonen NFC ei toimikaan niin kuin luulit
Apple toi vihdoin uusiin iPhone-malleihiin langattoman NFC-teknologian. Near Field Communication on teknologia, jonka avulla puhelin voi keskustella toisten puhelinten tai muiden laitteiden kanssa kosketusetäisyydellä ilman johtoja. Applelle tyypilliseen tapaan ominaisuus ei kuitenkaan toimi, kuten muissa laitteissa.

Applen tapauksessa NFC on tuotu puhelimeen pääasiassa Apple Pay -palvelua varten, vahvistaa Applen edustaja Cult of Macille. NFC-yhteydellä voidaan ottaa siis yhteys ainoastaan ostopäätteeseen, jolloin maksu saadaan autentikoitua. Näin ollen muista puhelimista tuttuja NFC-ominaisuuksia, kuten langatonta parittamista, ei ainakaan vielä nähdä iOS:llä.

Tämä tarkoittaa, että mikäli olet puhelimiesi NFC:tä käyttänyt vaikkapa NFC-tagien kanssa tai langattomien kaiuttimien parittamiseen, niin sellaiseen et uutta iPhonea pystykään käyttämään.

Selvää ei ole, kuinka kauan tarkalleen Apple aikoo rajoittaa NFC:n toimintaa omissa ja kolmannen osapuolen sovelluksissa, mutta ensimmäisen vuoteen ei oikeutta sen käyttöön heru. Kyseessä on varsin tyypillinen toimenpide Applelle, joka on rajoittanut esimerkiksi Touch ID:n ja Bluetoothin potentiaalia aiemmin. Tällä kertaa ominaisuuteen liittyvät vielä turvallisuusriskit maksupalvelun takia.Apple ei olekaan mainostanut NFC-ominaisuutta, vaan on pitänyt sen visusti Apple Payn omana ominaisuutena. Apple Payn julkaisu tapahtuu rajatusti ja ainakaan alkuun sitä ei saada Suomeen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
867 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1035 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -29%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 351 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A05s
125 € Bigbox
150 € CDON
159 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Ymmärsinkö oikein, laitteessa ei ole NFCtä?
Mutta jos Apple sellaisen haluaa, niin teknisesti on mahdollista sellainen softapäivityksellä tuoda, vai onko tämä arvailua ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

2

Edelliseen, Applen sivujen mukaan on NFC, jos vain tuo maksu systeemi, niin se ilmeisesti sitten ihan NFC yhteensopiva, ei liikaa rikottu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.