>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ericsson luopuu modeemeista – yli 1500 työpaikkaa häviää

Manu Pitkänen

Ericsson luopuu modeemeista – yli 1500 työpaikkaa häviää
Ericsson on päättänyt irtaantua lopullisesti matkapuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa käytettävien modeemipiirien kehityksestä. Modeemien avulla puhelin on yhteydessä matkapuhelinverkkoon ja vastaa siten puhelimen Internet-yhteyksistä (esim. 3G, 4G).

Vaikka maailmalla ostetaan kokoajan enemmän ja enemmän Internetiin yhteydessä olevia mobiililaitteita, on eurooppalaisilla modeemikehittäjillä ollut suuria vaikeuksia.

Nokia luopui jo muutama vuosi sitten modeemibisneksistään myymällä yksikön Renesasille, joka myöhemmin päätti jo lopettaa sen, mutta päätyi viime hetkellä myymään sen Broadcomille. Tänä kesänä Broadcom ilmoitti lopettavansa toiminnan.

Taustalla on mobiilialan voimakas keskittyminen Qualcommin kehittämien Snapdragon-piirien ympärille. Lähes jokainen kalliimpi Android- ja Windows Phone -puhelin käyttää Snapdragon-suorittimia ja sitä kautta myös Qualcommin modeemeja. Applenkin puhelimissa käytetään Qualcommin modeemeja, vaikka suorittimet ovatkin Applen omaa käsialaa. Aasialainen MediaTek on yrittänyt tuoda vaihtoehtoja, mutta sen piirejä näkee yleensä lähinnä kaikkein edullisimmissa malleissa.Ericsson keskittyy jatkossa matkapuhelinverkkoihin ja niissä käytettäviin laitteistoihin sekä palveluihin. Liiketoiminnan loppuminen koskettaa 1586 työntekijää, joista 122 sijaitsee Suomessa. Osalle irtisanottavista löytyy uusia töitä Ericssonin verkkolaitebisneksestä, jonne tarvitaan yhteensä 500 työntekijää lisää.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.