Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iOS 8 ladattu jo 46 prosenttiin Applen mobiililaitteista

Manu Pitkänen

iOS 8 ladattu jo 46 prosenttiin Applen mobiililaitteista
Viime viikon keskiviikkona jakeluun tullut iOS 8 -käyttöjärjestelmä on löytänyt tiensä 46 prosenttiin Applen mobiililaitteista App Storen kautta kerättyjen tietojen mukaan. IOS 7:n osuus on tipahtanut yli 90 prosentista 49 prosenttiin ja vanhempaa käyttöjärjestelmäversiota käyttää noin viisi prosenttia laitteista.

Mittaustulos on sunnuntailta eli tilastoihin ovat ehtineet viikonloppuna myydyt noin 10 miljoonaa iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelinta, joissa iOS 8 on valmiiksi asennettuna. Vuosi sitten Apple raportoi noin 200 miljoonan käyttäjän siirtyneen iOS 7:n pariin ja Chitikan mukaan viikossa käyttöjärjestelmä löytyi noin joka toisesta laitteesta. Lokakuussa iOS 7:n käyttöaste oli Applen tilastojen mukaan 64 prosenttia.Viime viikolla Applen asiakkaiden kerrottiin siirtyneen hitaammin iOS 8:n pariin kuin aiempien iOS-päivitysten kohdalla. Isommassa kuvassa tällä ei näytä olleen kovin suurta merkitystä.

Crittercism kertoi tänään, että sovellukset kaatuvat iOS 8:ssa noin 78 prosenttia herkemmin kuin iOS 7.1:ssä (kaatumisaste: 3,56 % vs. 2 %). Tämä on aika luonnollista, koska käyttöjärjestelmän julkinen versio on vasta viikon vanha eikä kehittäjät tai Apple ole välttämättä ehtineet hioa ohjelmistojaan täysin kuntoon. IOS 8:n sisälsi paljon sovelluskehittäjille suunnattuja rajapintoja, joiden hyödyntäminen voi myös vaatia hieman opettelua. Kaatumisaste on korkea erityisesti vanhemmissa iPhoneissa (iPhone 5s, 5c, 5 ja 4s), mutta uusissa iPhone 6:ssa ja iPhone 6 Plussassa aste on alle yhden prosentin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.