Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin korjaat iOS 8:n aiheuttamia signaaliongelmia

Matti Vähäkainu

Näin korjaat iOS 8:n aiheuttamia signaaliongelmia
Kuten lähes aina massiivisten ohjelmistopäivitysten yhteydessä tapahtuu, Applen uusimman mobiilikäyttöjärjestelmän päivitys on rikkonut laitteiden toimintaa. Tällä kertaa ohjelmia on havaittu muun muassa akkukestossa ja Wi-Fi-signaalissa. Jälkimäiseen on myös helppo korjauskikka.

Apple ei ole julkaissut vielä ongelmaan virallista ja mahdollisesti lopullisesti asian korjaavaa päivitystä, mutta sen sijaan OS X Daily kertoo kuinka ongelman voi korjata itse. Ongelmiin voi olla sivuston mukaan useita ratkaisuja, jotka se listaa. Luonnollisesti näitä tulee käyttää omalla vastuulla.
Ensimmäinen näistä on yksinkertaisesti palauttaa verkkoasetukset (Reset Network Settings), joka tyhjentää kaikki asetukset, DHCP-tiedot, jne. Tämä voi avata solmuja, joita laite ja/tai päivitys ovat aiheuttaneet. Tämä tyhjentää myös kaikki Wi-Fi-salasanasi.

Jos tämä ei auttanut ongelmaan, on syytä kokeilla Wi-Fin sulkemista järjestelmäpalveluista. Jotkin käyttäjät ovat korjanneet ongelmansa tämän yksityisyysvalikon ja lokaatiopalveluiden alta löytyvän järjestelmäpalvelun käytöstäpoistamisella. Kyse ei ole siis itse Wi-Fin, vaan siihen liittyvän lokaatiopalvelun sulkemisesta.

Mikäli tämäkään ei auta, ehdotetaan ohjeissa esimerkiksi kustomoidun DNS:n asettamista, reitittimien säätöä ja iOS8:n uudeelleenasennusta. Kaikkein tehokkain, turvallisin mutta samalla hitain korjaustoimenpide on odottaa Applen virallista korjausta.

Tarkempia tiedoja toimenpiteistä löydät OS X Dailyn artikkelista.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja