Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcommin uudet tehopiirit laitteisiin vuoden alkupuoliskolla

Matti Vähäkainu

Qualcommin uudet tehopiirit laitteisiin vuoden alkupuoliskolla
Huhtikuussa esitellyt Snapdragon 808 ja 810 -piirit ovat saapumassa kuluttajalaitteisiin ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla, kertoo Fudzilla. Yhtiön ensimmäiset 20 nanometrin prosessilla varustetut piirit tulevat todennäköisesti valtaamaan Android- ja Windows Phone -laitteita seuraavan vuoden päivät.

Piirit toimivat big.LITTLE-tekniikalla Cortex A57- ja Cortex A53-ytimiä käyttäen. Tekniikka tarkoittaa, että suoritin on varustettu kahden tyyppisillä ytimillä, joilla on eri tehtävät. Vähemmän virtaa käyttävät ja tehottomammat pitävät nk. idle-tilan aikana laitteen käynnissä. Tehokkaamma piirit pitävät puolestaan huolen suurempaa suorituskykyä vaativista sovelluksista.

Qualcommin uudet piirit tukevat sekä 32- että 64-bittistä järjestelmää, joten esimerkiksi Android L:lle löytyy tuki. Piirien ominaisuuksiin kuuluvat tuet muun muassa Cat 6 LTE:lle, LPDDR4-muistille, jopa 55 megapikselin kameroille ja 4K-kuvaprosessoinnille. Piireistä löytyy joko Adreno 430- (810) tai 418 (808) -grafiikkapiiri.Todennäköisesti ensimmäisiä uusia Snapdragon-piirejä käyttäviä puhelimia nähdään mm. tammikuussa CES-messuilla ja helmikuussa Mobile World Congress -messuilla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja