Seuraavan Androidin nimi paljastui?

Manu Pitkänen

Seuraavan Androidin nimi paljastui?
Googlen kehittäjän Chromium-virheraportointisivustolla julkaiseman Android L -ruutukaappauksen perusteella internetjätin seuraavan mobiilikäyttöjärjestelmän nimi on Lollipop (suom. tikkari). Nimi paljastui ruutukaappauksessa näkyneestä debug-ikonista, jonka Google on muovaillut tikkarihahmoksi. Havainnosta uutisoi Myce.

Nimen vuotanut sivu on nyt poistettu, mikä tuntuisi viittaavan siihen, että sivulla oli jotakin, mitä Google ei halunnut paljastuvan. Tähän asti Google on puhunut seuraavasta Androidista vain Android L -nimellä eikä ole halunnut paljastaa käyttöjärjestelmän oikeaa nimeä.

Voi tietysti olla, että Google hautoo jotakin samantyyppistä yllätystä kuin mitä se teki Android KitKatin kohdalla. Muita nimiveikkauksia ovat olleet Lemon Meringue Pie sekä Licorice. @evleaks paljasti eilen lehdistökuvan tulevasta 5,9-tuumaisesta Nexuksesta. Kuvassa olevan puhelimen kellossa näkyy aika 5:00, mikä viittaa siihen, että Android Lollipop olisi versionumeroltaan 5.0.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.