Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Safiiritehtaan kohtalo selviämässä: Apple ei aio luovuttaa

Manu Pitkänen

Safiiritehtaan kohtalo selviämässä: Apple ei aio luovuttaa
Apple ja sen yrityssaneeraukseen hakeutunut synteettistä safiiria valmistava yhteistyökumppani GT Advanced Technologies ovat päässeet sopuun viime vuonna solmitun sopimuksen mitätöinnistä.

Yhteistyökuvion päättämiseksi Apple on luvannut ostaa Arizonan Mesassa sijaitsevan tehtaan tuotantolaitteet, joita GT Advanced on tähän asti operoinut. Tehtaan seinät ovat olleet alusta lähtien Applen omistuksessa. Apple on maksanut tuotevirtasopimuksen nojalla GT Advancedille yli 400 miljoonan dollarin edestä etumaksuja, joiden avulla GT Advanced on pystyttänyt toimivan safiirituotantolaitoksen Applen tiloihin.

GT Advancedin tarkoituksena on maksaa laitteiden myynnistä saatavilla dollareilla etumaksuvelat takaisin Applelle. Käytännössä siis velat kuitataan sillä, että Apple ottaa omistukseensa laitoksen operatiivisen toiminnan.

Yrityssaneeraukseen ajautuminen johtui nykytiedon mukaan siitä, että GT Advancedin safiirivalmistus ei edennyt Applen kanssa sovittujen tuotantotavoitteiden mukaisesti. Sen seurauksena Apple kieltäytyi maksamasta viimeistä yli 100 miljoonan dollarin etumaksuerää. Tarkkaa tietoa asioiden etenemisestä ei ole annettu, koska tiedot kuuluvat Applen kanssa solmitun tarkan salassapitosopimuksen piiriin.Safiiria käytetään tällä hetkellä Applen mobiililaitteiden kameran ja Touch ID -sormenjälkilukijan suojissa. Lisäksi sitä aiotaan käyttää useimmissa Apple Watch -älykellon malleissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja