Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Verkkokauppajätti ja Apple suunnittelevat Apple Pay -yhteistyötä

Manu Pitkänen

Verkkokauppajätti ja Apple suunnittelevat Apple Pay -yhteistyötä
Kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jack Ma kertoi viime yönä Wall Street Journal Digital -konferenssissa olevansa kiinnostunut aloittamaan yhteistyön Applen kanssa uuden Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmän suhteen.

Konferenssiin osallistunut Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi omassa haastattelussa tapaavansa Jack Man myöhemmin tällä viikolla. Neuvottelun aiheena on kuulemma Apple Pay -yhteistyö. Ulkopuolisen silmiin yhteistyö näyttäisi olevan jo käytännössä varmaa, sillä asiasta tuskin huudeltaisiin näin avoimesti mikäli neuvotteluissa olisi vielä jäljellä keskeisiä kiistanaiheita.

Yhteistyö näkyisi kuluttajille todennäköisesti ainakin yhdysvaltalaista PayPalia muistuttavassa Alipay-maksupalvelussa.

Viime viikolla Tim Cook teki nelipäiväisen matkan Kiinaan, jossa hän teki kierroksen muun muassa Foxconnin tehtaalla. Matkan aikana Cook keskusteli myös Kiinassa käynnistetystä laajamittaisesta iCloud-hyökkäyksestä viranomaisten kanssa.Cook kertoi uutistoimisto Xinhualle Kiinan olevan Applelle erittäin tärkeä markkina, minkä vuoksi yhtiö haluaa tuoda kehittämänsä palvelut myös kiinalaisten ulottuville. Näihin palveluihin kuuluu myös Apple Pay, jonka tiimoilta Apple on ilmeisesti käynyt neuvotteluita kiinalaisen maksukorttiyhtiö China UnionPayn kanssa. Syyskuussa julkaistun raportin mukaan neuvottelut Applen ja China UnionPayn kanssa olisivat loppusuoralla.

Yhdysvalloissa Apple Pay on aiheuttanut runsaasti kuhinaa. Ensinnäkin kilpailevaa CurrentC-järjestelmää kehittävään MCX-liittoumaan kuuluvat Rite Aid- ja CVS-apteekkiketjut päättivät estää Apple Pay -maksut, vaikka heidän järjestelmänsä olivatkin luonnostaan yhteensopivia sen kanssa. Liittoumaan kuuluva vähittäiskauppajätti Wal-Mart on myös päättänyt olla tukematta Applen järjestelmää.

Samalla Wells Fargo yrittää innostaa asiakkaitaan kokeilemaan Apple Pay -maksamista. Pankki antaa parhaimmillaan asiakkailleen käytettäväksi 20 dollaria, mikäli he kokeilevat Apple Paylla maksamista. Tim Cookin mukaan yli miljoona maksukorttia aktivoitiin Apple Payhin ensimmäisen 72 tunnin aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.