>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen tulevaisuuden mobiilissa rakentanut Andy Rubin jättää yhtiön

Manu Pitkänen

Googlen tulevaisuuden mobiilissa rakentanut Andy Rubin jättää yhtiön
Androidin luonut Andy Rubin on päättänyt lähteä kokonaan Googlelta.

Google osti Rubinin perustaman Androidin vuonna 2005, minkä jälkeen Rubin johti käyttöjärjestelmää kehitystä viime vuoden kesään asti, kunnes ruoriin valittiin Sundar Pichai. Rubin on käytännössä se henkilö, jonka ansiosta Androidista kasvoi käyttäjämäärällä mitattuna johtava mobiilikäyttöjärjestelmä. Android on käytännössä ainoa käyttöjärjestelmä, joka on tosiasiallisesti onnistunut haastamaan Applen iOS:n. Yhdessä Apple ja Android veivät pohjan Symbianilta, Windows Mobilelta (/Windows Phonelta) ja BlackBerryltä.

Kun Rubin siirrettiin sivuun Androidin johdosta, hänelle keksittiin uusi paikka Googlen uuden robotiikkahankkeen vetäjänä. Rubinin lähtö Googlelta tuli yllättäen, sillä hän oli saanut toimitusjohtaja Pagelta valtuudet johtaa uutta robotiikkahanketta oman mielensä mukaan. Android-aikana Rubin tunnettiin johtajana, joka halusi pyörittää toimintaa täysin itsenäisesti, eikä yhteistyötä tehty Googlen muiden toimintojen kanssa mitenkään erityisen läheisesti.Käyttöjärjestelmää nykyisin johtava Pichai on taas yhteistyöhaluisempi ja lähes vastakohta Rubinille, mistä viime viikolla esitelty johtouudistuskin kertoo. Googlen keskeisimpien tuotteiden vetovastuu siirrettiin toimitusjohtaja Larry Pagelta Sundar Pichaille.

Googlen robotiikkaohjelma ei jää huonoihin käsiin, sillä sen johtajaksi on valittu kahden vuosikymmenen ajan alalla vaikuttanut James Kuffner. Rubin taas aikoo perustaa uuden start up -hautomon laitehankkeita varten.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.