Googlen tulevaisuuden mobiilissa rakentanut Andy Rubin jättää yhtiön

Manu Pitkänen

Googlen tulevaisuuden mobiilissa rakentanut Andy Rubin jättää yhtiön
Androidin luonut Andy Rubin on päättänyt lähteä kokonaan Googlelta.

Google osti Rubinin perustaman Androidin vuonna 2005, minkä jälkeen Rubin johti käyttöjärjestelmää kehitystä viime vuoden kesään asti, kunnes ruoriin valittiin Sundar Pichai. Rubin on käytännössä se henkilö, jonka ansiosta Androidista kasvoi käyttäjämäärällä mitattuna johtava mobiilikäyttöjärjestelmä. Android on käytännössä ainoa käyttöjärjestelmä, joka on tosiasiallisesti onnistunut haastamaan Applen iOS:n. Yhdessä Apple ja Android veivät pohjan Symbianilta, Windows Mobilelta (/Windows Phonelta) ja BlackBerryltä.

Kun Rubin siirrettiin sivuun Androidin johdosta, hänelle keksittiin uusi paikka Googlen uuden robotiikkahankkeen vetäjänä. Rubinin lähtö Googlelta tuli yllättäen, sillä hän oli saanut toimitusjohtaja Pagelta valtuudet johtaa uutta robotiikkahanketta oman mielensä mukaan. Android-aikana Rubin tunnettiin johtajana, joka halusi pyörittää toimintaa täysin itsenäisesti, eikä yhteistyötä tehty Googlen muiden toimintojen kanssa mitenkään erityisen läheisesti.Käyttöjärjestelmää nykyisin johtava Pichai on taas yhteistyöhaluisempi ja lähes vastakohta Rubinille, mistä viime viikolla esitelty johtouudistuskin kertoo. Googlen keskeisimpien tuotteiden vetovastuu siirrettiin toimitusjohtaja Larry Pagelta Sundar Pichaille.

Googlen robotiikkaohjelma ei jää huonoihin käsiin, sillä sen johtajaksi on valittu kahden vuosikymmenen ajan alalla vaikuttanut James Kuffner. Rubin taas aikoo perustaa uuden start up -hautomon laitehankkeita varten.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia C02 – hinta laskenut -23%

Nokia C02
79 € Prisma Verkkokauppa
98 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
333 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.