Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple palkkasi kovan luokan audioveteraanin – mutta miksi?

Puhelinvertailu

Apple palkkasi kovan luokan audioveteraanin – mutta miksi?
Jos nimeltä pitäisi mainita joku joka tuntee digitaalisessa muodossa olevan äänen käsittelyn paremmin kuin omat taskunsa, olisi Peter Eastty varma valinta. Suurelle yleisölle hän on käytännössä tuntematon, mutta digitaalisten signaaliprosessoreiden audiosovelluksista hänelle on karttunut jo 45 vuoden kokemus – siinä ajassa on ehtinyt todennäköisesti oppimaan alasta yhtä sun toista.

Uransa alkuaikoina Eastty oli mukana Electronics Music Studiosin Synthi 100 -syntetisaattorin liitettävän tietokoneen kehityksessä, minkä jälkeen hän ollut töissä IRCAMillä sekä Solid State Logicilla kehittämässä digitaalista miksauskonsolia. Hänen uransa virstanpylväisiin kuuluu myös digitaalista ääntä reaaliaikaisesti käsittelevän ohjelmisto- ja rautaratkaisun kehittäminen, mitä on sittemmin hyödynnetty Solid State Logicin, Oxford Digitalin ja Sonyn tuotteissa.

Easttyn kädenjälki näkyy (tai kuuluu) esimerkiksi Sonyn noin 800 000 dollaria maksaneessa ammattitason OXF-R3-konsolissa. Kuluttajille tutummissa laitteissa Easttyn kehittämät ratkaisut kuuluvat esimerkiksi Microsoftin Surfacessa.Eastty jatkaa uraansa hänen LinkedIn-profiilinsa mukaan Applella, jossa hän on toiminut syyskuusta alkaen Director of SoC Audio Processing -tittelillä. Se mitä hänen työ mahdollisesti näkyy Applen tulevaisuuden tuotteissa on luonnollisesti täysi mysteeri.

Arvauksia voidaan tietysti heitellä ilmaan: U2-bändin solisti Bono paljasti syyskuussa Apple kehittävän uutta audioformaattia. Ehkä Eastty liittyy tähän jotenkin? HD-musiikin tulosta iTunes-verkkokauppaan on puhuttu paljon tänä vuonna, vaikka Applen laajentuminen suoratoistomarkkinoille onkin ollut pääpuheenaihe. Eastty voi yhtä hyvin auttaa Applea parantamaan Beats-kuulokkeiden ja iPhonen kaiuttimen äänenlaatua. Tittelin perusteella hän olisi kuitenkin mukana rautapuolen kehityshankkeessa, joten ehkä Apple kehittää omaa DSP-piiriä.

Lisää tietoa Easttyn saavutuksista löytyy hänen verkkosivuiltaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.