Yhdysvallat varoittaa: Applen iOS:ssä vakava tietoturva-aukko

Manu Pitkänen

Yhdysvallat varoittaa: Applen iOS:ssä vakava tietoturva-aukko
Yhdysvaltain hallinnon Computer Security Readiness Team -tietoturvayksikkö on varoittanut tällä viikolla uutisoidusta iOS-käyttäjiä koskettavasta haavoittuvuudesta.

Tietoturvayhtiö FireEyen löytämän haavoittuvuuden avulla iPhoneen tai iPadiin asennettu sovellus voidaan korvata haittaohjelmalla. Perusskenaariossa iOS-laitteisiin ei pysty asentamaan sovelluksia muuta kuin App Storesta, mutta mikäli käyttäjä hyväksyy kalastelulinkissä tarjotun sovelluslatauksen, saattaa linkin takana oleva haittaohjelma korvata puhelimeen asennetun turvallisen sovelluksen. Tämä on mahdollista mikäli haittaohjelma käyttää samaa niin sanottua bundle indentifier -tunnistetta kuin App Storesta löytyvä sovelluskin.

Haittaohjelmien välttämiseksi iOS-käyttäjien tulee ohittaa epämääräiset sovelluslatausikkunat ja hyväksyä ohjelmalataukset vain App Storessa. FireEye raportoi haavoittuvuudesta jo kesällä, mutta Apple ei ole vieläkään saanut sitä korjattua. Alla olevassa videossa demotaan kuinka haavoittuvuuden mahdollistama masque attack -hyökkäysmenetelmä toimii. Haavoittuvuus koskee käyttöjärjestelmäversioita iOS 7.1.1, 7.1.2, 8.0, 8.1, ja 8.1.1 beta.Yhdysvaltain hallinto ei varoita tietoturva-aukoista kovin usein. Tänä vuonna se on julkaissut 13 tietoturvahälytystä, joihin kuuluu muun muassa keväällä ilmi tullut Heartbleed-haavoittuvuus, SSL 3.0:ssa havaittu Poodle-haavoittuvuus sekä Windows XP:n ja Windows Server 2003:n tuen päättyminen.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.