Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple julkaisi WatchKitin – ohjelmistokehittäjät pääsevät nyt Apple Watchin kimppuun

Manu Pitkänen

Apple julkaisi WatchKitin – ohjelmistokehittäjät pääsevät nyt Apple Watchin kimppuun
Apple on julkaissut WatchKit-rajapinnan (sekä beta-versiot Xcode 6.2:sta ja iOS 8.2:sta) ensi vuonna markkinoille saapuvaa Apple Watchia silmällä pitäen. Työkalujen avulla kehittäjät voivat nyt alkaa tekemään sovelluksia älykellolle.

Sovellusten luonnetta on rajoitettu hyvin voimakkaasti. Itse asiassa, kuten ennakkoon osattiin odottaakin, natiiveja Apple Watch -sovelluksia ei pysty edes tekemään. Kaikki Apple Watchille tuotettavat ohjelmat ovat käytännössä iPhone-sovelluksiin lisättyjä laajennoksia, joita puhelin suorittaa taustalla ja lähettää tiedon kellolle esitettäväksi.
Apple Watchin tehtäväksi jää lähinnä käyttöliittymän esittäminen. Apple kuitenkin kertoi, että natiivien Watch-sovellusten rakentaminen tulee mahdolliseksi myöhemmin vuonna 2015 (WWDC 2015?).

Myyntiin on tulossa kaksi erikokoista Apple Watchia ja kehittäjädokumenttien mukaan niiden näytöt poikkeavat toisistaan tarkkuuden osalta. Pienemmässä 38 mm:n Apple Watchissa on 272x340 pikselin näyttö ja suuremmassa 42 mm:n mallissa on 312×390 pikselin näyttö.

Älykellolle voidaan laatia kolme erityyppistä sovellusintegraatioita: täydellä käyttöliittymällä varustetut Watch App -ohjelmat, Glance-näkymät (esittää esimerkiksi aikaa tai säätä) ja vuorovaikutteiset ilmoitukset.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja