Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen sovelluskauppa yritetään saada auki maailman suurimmassa älypuhelinmarkkinassa

Manu Pitkänen

Googlen sovelluskauppa yritetään saada auki maailman suurimmassa älypuhelinmarkkinassa
Androidin markkinaosuus on kohonnut Kiinassa jo 90 prosentin luokkaan eli iPhonea lukuun ottamatta kaikki maassa myytävät älypuhelimet käyttävät Googlen kehittämää Android-käyttöjärjestelmää. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että "Googlen Android" olisi markkinaykkönen maailman suurimmassa älypuhelinmarkkinassa.

Googlen ja Kiinan välit tulehtuivat vuosina 2009–2010 hakutulosten suodattamiseen liittyvien kysymysten takia. Osa Googlen palveluista ei toimi edelleenkään Kiinassa, eikä Google ole voinut tarjota maassa myytävissä Android-älypuhelissa Google Play -sovelluskauppaa. The Informationin lähteiden mukaan Google on kuitenkin käynyt keskusteluja viranomaisten kanssa Google Playn avaamiseksi maassa.

Keskusteluja on käyty jo viime vuoden puolella, mutta ainakaan vielä mitään tuloksia ei ole näkyvissä. Google on kuitenkin pyytänyt ZTE:tä ja Huaweita Google Playn julkaisukumppaneiksi Kiinassa.


TechNode-sivuston mukaan Google on alkanut tilittää Google Playssä myytävien sovellusten keräämät maksut suoraan kiinalaisten ohjelmistokehittäjien tileille. Aiemmin maksut on pitänyt kierrättää kolmannen osapuolen maksuverkkojen kautta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja