Applen ja Microsoftin patenttifirma sopi syytteet Googlen kanssa

1
Manu Pitkänen

Applen ja Microsoftin patenttifirma sopi syytteet Googlen kanssa
Google sekä patentthallinnointikonsortio Rockstar ovat sopineet vuosi sitten nostetut patenttikanteet, kertoo Reuters oikeudelle jätettyjen dokumenttien pohjalta. Jo aiemmin verkkolaitevalmistaja Cisco ilmoitti maksavansa Rockstarille 188 miljoonaa dollaria patenttiriitojen sopimiseksi.

Rockstar on Applen, Microsoftin, Ericssonin, Sonyn ja BlackBerryn yhteenliittymä, joka perustettiin Nortelin konkurssipesästä myytävien patenttien ostamiseksi vuonna 2011. Google ja Rockstarin jäsenet kävivät kiivasta tarjoussotaa patenteista, joka lopulta pätyi Rockstarin voittoon. Patenteista maksettiin yhteensä 4,5 miljardia dollaria. Applella on johtava rooli yhteenliittymässä koska se osallistui patenttien maksutalkoisiin 2,5 miljardilla dollarilla. Apple osti vuonna 2012 reilu tuhat patenttia Rockstarilta.Googlea vastaan Rockstar nosti syytteet seitsemän patentin loukkaamisesta viime vuoden lopulla. Samoihin aikoihin Rockstar nosti syytteet seitsemää Android-puhelinmerkkiä vastaan. Huawein kanssa riidat svittiin jo tämän vuoden alussa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Onneksi en käytä Applen, Microsoftin, Ericssonin, Sonyn ja BlackBerryn tuotteita. Patentit hidastavat IT-alan kehitystä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.