Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Koolla on väliä: iPhone 6 johti iPadin käytön vähenemiseen

Manu Pitkänen

Koolla on väliä: iPhone 6 johti iPadin käytön vähenemiseen
Ostamalla iPhone 6:n tai iPhone 6 Plussan, saatat vieraantua iPadistäsi – tai ainakin sen käyttö vähenee oleellisesti jos aiemmin omistit pienemmän iPhonen. Näin kertoo verkkosisältöjen muistivihoksi suunniteltu Pocket.

Pocket selvitti ensin millä tavalla sisältöjä kuluttavat ne henkilöt, jotka omistivat iPhone 5:n tai iPhone 5s:n sekä iPadin. Analytiikka paljasti, että iPhonea ja iPadiä käytetään suunnilleen yhtä paljon. Lukuajasta noin 45 prosenttia kului iPadin parissa, kun taas loput 55 prosenttia vietettiin iPhonen parissa.

Tämän jälkeen Pocket tarkkaili, millä tavalla aika jakautuu sen jälkeen kun kuluttajat päivittivät suuremmilla näytöillä varustettuihin iPhone 6:een ja iPhone 6 Plussaan. Nopeasti selvisi, että suuremman näytön myötä iPadillä vietetty aika vähenee radikaalisti. IPadin omistajien ajasta 72 prosenttia kuluu iPhone 6:n ja 80 prosenttia iPhone 6 Plussan parissa. Suhteet ovat samanlaisia kuin mitä Android-käyttäjien kohdalla on nähty.


Pocketin mukaan isompaan iPhoneen siirtyneet avaavat nyt 33 tai 65 prosenttia (iPhone 6 / iPhone 6 Plus) enemmän artikkeleita ja videoita kuin mitä he tekivät pienemmällä iPhonella. Tabletin käyttö väheni selvästi isomman iPhonen hankinnan myötä: iPhone 6:n kohdalla käyttöä väheni viikolla 19 prosenttia ja viikonloppuna 27 prosenttia, iPhone 6 Plussan tapauksessa käyttö väheni viikolla 31 prosenttia ja viikonloppuna 36 prosenttia. Pocketin datan perusteella isommat iPhonet eivät ole kuitenkaan onnistuneet korvaamaan iPadiä ihmisen sänkylukemisessa.

IPhone 6 Plussan omistajien aamulukeminen laski 22 prosenttia, mikä saattaa johtua ison puhelimen hankalammasta käytöstä aamurutiinien tai työmatkan aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja