Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple ei hylkää safiiria – uutta tehdasta suunnitellaan jo Aasiaan

1
Manu Pitkänen

Apple ei hylkää safiiria – uutta tehdasta suunnitellaan jo Aasiaan
Applen kiinnostus synteettiseen safiiriin ei hävinnyt GT Advancedin yrityssaneerauksen takia purkautuneeneen tuotevirtasopimuksen myötä, vaan tuotantoa suunnitellaan nyt yhdessä Foxconnin kanssa. Näin väittää China Economic Weekly. Foxconn on maailman suurin kulutuselektroniikan sopimusvalmistaja ja sillä on päävastuu iPhonien kokoonpanosta.

China Economic Weeklyn mukaan Foxconn ja Zhengzhoun kaupunki olisivat sopineet uuden tehtaan pystyttämisestä. Tehtaassa olisi haastateltujen lähteiden mukaan tarkoitus valmistaa safiiria iPhonien näyttöjen suojaksi. Tehdas on sijoitettu Foxconnin nykyisen iPhoneja valmistavan laitoksen viereen.

Apple yritti perustaa vastaavan tehtaan Arizonaan GT Advancedin kanssa kuluneen vuoden aikana. Vaikka GT Advanced valmistaakin safiirin tuotantoon tarkoitettuja laitteita, ei sillä ollut safiirin valmistuksesta kokemusta. Lisäksi tehtaassa oli tarkoitus käyttää täysin uutta tuotantotekniikkaa, jolla pystyttäisiin kasvattamaan normaalia tuplasti suurempia safiiriaihioita. Menetelmä ei kuitenkaan toiminut odotetusti, minkä takia suuri osa tuotetuista aihioista särkyivät kasvatuksen aikana. Kaiken kukkuraksi GT Advanced sitoutui hölmöön sopimukseen, jossa sen oli pakko tuottaa tehtaassa safiiria vain Applelle, mutta Applen ei ollut pakko ostaa sitä lainkaan.


GT Advancedin tulee nyt löytää asiakas Applen tehtaalla käytetyille laitteistoille, jotta se voisi maksaa satojen miljoonien dollareiden velkansa Applelle. Kenties laitteet aiotaan pakata merikontteihin ja toimittaa Foxconnille.

Viime viikolla Bloomberg kertoi Foxconnin investoivan seuraavan kahden vuoden aikana 2,6 miljardia dollaria uuteen näyttöpaneelitehtaaseen, joka tuottaisi näyttöjä vain Applen laitteisiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Toinen samanlainen (vahvistamaton)

1

Tottakai Tim Cook haluaa tehdä mahdollisimman paljon työmatkoja Aasiaan, onhan hän rice queen. Asiasta tietävät tietävät kyllä termin. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja