Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S6:lla edessä vakava ongelma – myöhästyykö julkaisu?

Manu Pitkänen

Galaxy S6:lla edessä vakava ongelma – myöhästyykö julkaisu?
Samsung laittoi varmasti pikavaihteen päälle Galaxy S6:n kehitykseen kun keväällä julkaistu S5 osoittautui myynnillisesti ison kokoluokan pettymykseksi. Kiirehtiminen ei välttämättä auta, sillä Samsungin suoritintoimittaja Qualcommilla on parhaillaan isoja vaikeuksia seuraavan sukupolven high-end-piirin kanssa. Asiasta kertoi Business Korea.

Kahdeksasta 64-bittisyyttä tukevasta ytimestä ja täydellä HEVC-tuella varustetun Snapdragon 810:n pitäisi tulla puhelinvalmistajien saataville ensi vuoden lippulaivoihin, mutta eteen tulleet ongelmat voivat viivästyttää sen julkaisua jopa niin pahasti, ettei Qualcomm voi tuoda piiriä laitevalmistajien saataville vuoden 2015 alkupuoliskon aikana. Samsungilla on ollut tapana julkaista uusi Galaxy S -puhelin keväisin ja uusi Note-puhelin syksyisin, joten viivästykset järjestelmäpiirin kehityksessä voivat sotkea pahastikin Samsungin julkaisusuunnitelmia.Business Korealle haastatteleman lähteen mukaan Snapdragon 810 -piiri ylikuumenee tietyissä tilanteissa, minkä lisäksi muistiohjainongelmat laskevat piirin suorituskykyä. Adreno 430 -grafiikkaohjaimen ajureistakin löytyy vielä ratkaisemattomia ongelmia.

Jutussa ei kerrota koskettavatko ongelmat 810-piirin sisarmallia, Snapdragon 808:aa. Mikäli samoja ongelmia ei löydy tästä hitaammasta mallista, voi Samsung ratkaista ongelman käyttämällä sitä Galaxy S6:ssa. Tällöin Snapdragon 810:tä voitaisiin käyttää Note 5:ssä. Samsung voisi myös viivästyttää S6:n julkaisua tai käyttää omia Exynos-piirejä.

Sama ongelma koskettaa tietysti kaikkia muitakin Android-valmistajia. Esimerkiksi HTC:llä on ollut tapana esitellä uusi lippulaiva keväisin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.