Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple lopetti iPhonen myynnin Venäjällä

Manu Pitkänen

Apple lopetti iPhonen myynnin Venäjällä
Apple on keskeyttänyt toistaiseksi verkkokauppansa myyntitoiminnan Venäjällä, uutisoi Bloomberg. Keskeytyksen myötä Apple ei myy esimerkiksi iPhoneja ja iPadejä enää itse venäläisille.

Taustalla on ruplan kurssin voimakas heikentyminen. Pelkästään eilen ruplan kurssi oli pahimmillaan noin 20 prosentin laskussa Venäjän keskuspankin korkopäätöksen jälkeen. Ruplan heikentymisen takia Applen Venäjällä käymän verkkokaupan arvo on laskenut euroissa ja dollareissa mitattuna. Liiketoimintansa suojelemiseksi Apple päätti lopettaa myynnin kokonaan maassa.

Toinen vaihtoehto olisi ollut muutella ruplahintoja sitä mukaa kun valuutan arvo muuttuu. Havaittujen voimakkaiden heilahteluiden takia sitä ei kuitenkaan nähty järkeväksi.

Applen tuotteita myydään edelleen Venäjällä eri jälleenmyyjien ja operaattoreiden kautta, mutta Apple ei ole itse enää jälleenmyyntibisneksessä mukana. Applella ei ole Venäjällä omia kivijalkamyymälöitä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja