Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Analyytikko valitsi vuoden tärkeimmän uutisen

Manu Pitkänen

Analyytikko valitsi vuoden tärkeimmän uutisen
Nokialla useita vuosia analyytikkona työskennellyt Horace Dediu on pian vaihtuvan vuoden kunniaksi valinnut vuoden 2014 tärkeimmän mobiilialan uutisen: Applen ja IBM:n kesällä julkistama ohjelmistoyhteistyö.

Yhtiöt kilpailivat aikoinaan toistensa kanssa verisesti, mutta nykypäivänä ne toimivat täysin eri markkinoissa. Apple tuo kuluttajille ohjelmistoja, palveluita ja laitteita, kun taas IBM:n ominta alaa on yrityksille tarjottavat pilvipalvelut ja analytiikka. Apple ja IBM katsoivat kykenevänsä täydentämään toistensa osaamista ja edistää näin mobiililaitteiden käyttöönottoa yrityksissä, mikä johti lopulta kesällä solmittuun sopimukseen.

Yhteistyön myötä IBM kehittää eri aloilla toimiville yrityksille mobiilisovelluksia, joita yhtiön työntekijät voivat käyttää osana työrutiineja. Esimakua kehitettävistä ohjelmista saatiin syksyllä kun IBM julkaisi ensimmäisen sovelluserän. Dediu kehuu sovelluksia, sillä ne on suunniteltu hänen mielestä sovellusta käyttävien työntekijöiden (ei laitteiden hankinnasta vastaavien työntekijöiden) näkökulmasta.


Applen toiveena on, että IBM:n tarjoamien sovellusten avulla yritysten kiinnostus hankkia työntekijöille iPadejä ja iPhoneja kasvaisi nykyisestä. Applen iPadien myynti on laskenut jo vähän aikaa, mutta yritysmarkkinasta voisi tarjota kaivattua piristystä. United Airlines kertoi joulukuussa ostavansa lentokoneiden matkustamohenkilökunnalle ensi vuonna yhteensä 23 000 uutta iPhonea sekä uusivansa yhtiön iPad-hankkeen iPad Air 2:n myötä.

Dediun mielestä Applen ja IBM:n yhteistyö on uutisena verrattavissa vanhan "Wintel-liiton" (Microsoft ja Intel) hajoamiseen vuonna 2012.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja