Nvidia esitteli huikean nopean Tegra X1:n – tuplasti nopeampi kuin iPad Air 2

1
Manu Pitkänen

Nvidia esitteli huikean nopean Tegra X1:n – tuplasti nopeampi kuin iPad Air 2
Nvidia esitteli tänään CES-messuilla uuden sukupolven mobiililaitteisiin suunniteltua Tegra X1 -järjestelmämikropiiriä, jonka yhtiö lupaa tarjoavan peräti kaksinkertaista suorituskykyä Applen iPad Air 2:n A8X-piiriin verrattuna tehonkulutuksen ollessa samalla tasolla. A8X:ssä käytettään kahta Imaginationin PowerVR GX6450 -ohjainta.

Viime vuonna nähdyssä Tegra K1 -ohjaimessa, jota käytetään esimerkiksi Googlen Nexus 9 -tabletissa, Nvidia kehui olevan 192 ydintä. Tegra X1:ssä Maxwell-pohjaisessa grafiikkaohjaimessa ytimien määrä on kasvanut 256 kappaleeseen, jonka rinnalla on kahdeksasta ytimestä koostuva 64-bittinen suoritinpiiri. Voimanpesästä irtoaa tehoja 60 FPS:n kuvataajuuden 4K-sisällön (HEVC tai VP9) esittämiseen.

Engadgetin mukaan Tegra X1 takoo 3DMark IS Unlimited -grafiikkatestissä 43 769 pistettä, kun iPad Air 2:lla pisteitä irtoaa 21 659 pistettä. GFXBench 3.0:n Manhattan-testissä (offscreen) päivitysnopeus kohoaa Tegra X1:llä 65 FPS:ään, kun iPad Air 2 jää 32,4 FPS:ään. Nvidia ei kertonut mitä kellotaajuutta Tegra X1:ssä käytetiin. Applen ja Imaginationin puolustukseksi voidaan tietysti myös sanoa, että A8X:ää testattiin valmiissa kokoonpanossa – mikä ei päde Tegra X1:een.Mobiilipiirien kuninkuudesta on tulossa tänä vuonna jälleen tiukka taisto, sillä Imagination esitteli jo viime vuoden puolella uudet PowerVR Series7XT -ohjaimet, joiden luvataan olevan 60 prosenttia suorituskykyisempiä kuin uusimmissa iPadeissä ja iPhoneissa käytetyt Series6XT-piirit. Jää nähtäväksi saako Apple kutiteltua Imagination piireistä lisää puhtia irti.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Grafiikka suorituskykyä hehkutetaan, niin tuo tuplasti nopeampi taitaa tarkoittaa nimenomaan sitä grafiikkaa, ja muusta suorituskyvystä ei tainnut edes lähteessä olla vertailua. (no Nexus 9 koneeseen verrattuna kai aika samoissa?)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.