Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple aloitti vuoden ennätyksillä: App Storesta ostetaan enemmän kuin koskaan ennen

Manu Pitkänen

Apple aloitti vuoden ennätyksillä: App Storesta ostetaan enemmän kuin koskaan ennen
Applen mobiililaitteille tarkoitettu App Store -sovelluskauppa teki kuluvan vuoden ensimmäisellä viikolla uuden ennätyksen, kun sen kautta tehtiin sovellusten sisäisiä ostoja ja sovellusostoja yhteensä 500 miljoonan dollarin edestä. Myynnillisesti uudenvuodenpäivä oli App Storen historian paras päivä.

Lisäksi Applen mukaan iOS-sovellukset synnytti liikevaihtoa sovelluskehittäjille vuoden 2014 aikana ennätyksellisen paljon: yli kymmenen miljardia dollaria. Vuoden 2013 aikana kuluttajat käyttivät App Store -ostoksiin yhteensä 10 miljardia dollaria (josta kaikki ei mennyt kehittäjille, vaan Apple ottaa ostoksista 30 prosentin osuuden). Yhteensä sovelluskehittäjille Apple on maksanut tähän mennessä 25 miljardia dollaria.
Julkaistujen lukujen perusteella App Storen kautta virtasi rahaa noin 15 miljardia dollaria.

Lehdistötiedotteessa Apple nostaa esiin App Storessa erityisen hyvin menestyneitä pienempiä sovelluskehittäjiä, kuten ustwon (Monument Valley), Hipster Whalen (Crossy Road) ja Sirvon (Threes!). Ennätyslukemien julkaisulla Apple halunnee muistuttaa, että vaikka Androidin kautta saavuttaakin suurimmat käyttäjämassat, pääsevät indiekehittäjät puraisemaan palan 10 miljardin dollarin kakusta tuomalla sovelluksensa Applen laitteille.

Samassa yhteydessä Apple muistuttaa myös iOS 8:n mukana tulleista uusista kehittäjille suunnatuista ominaisuuksista, kuten Swift-ohjelmointikieli, Metal-rajapinta sekä TestFlight-kehitysohjelma. Maininnan saa tietysti myös Apple Pay, jonka avulla voi maksaa ostoksia näppärästi verkossa ja kivijalkamyymälöissä.

App Storesta löytyy Applen mukaan 1,4 miljoonaa sovellusta, joista 725 000 on yhteensopivia iPadin kanssa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja