Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple rajoittaa huijausostoja: Ostoksista ei saa rahoja takaisin loputtomasti

Manu Pitkänen

Apple rajoittaa huijausostoja: Ostoksista ei saa rahoja takaisin loputtomasti
Apple mahdollisti vuodenvaihteessa EU:n alueella ostettujen digitaalisten sisältöjen (kuten App Storen sovellusten) palauttamisen 14 vuorokauden aikana niiden ostohetkestä lukien. Palautusmahdollisuuden ansiosta App Storen käyttäjät voivat testata kuinka hyvin sovellus lunastaa lupauksensa ilman pelkoa rahojen menettämisestä.

Tietysti palautusmahdollisuus antaa tilaa myös väärinkäytölle. Sovelluspalautusten käyttöönoton yhteydessä ilmeni, etteivät palautetut sovellukset häviä iPhonesta, vaikka niiden ostamiseen käytetyt rahat kilahtavatkin takaisin tilille. Sovellusta pystyy käyttämään valtaosin normaalin tapaan palautuksesta huolimatta, joskin sovellus ei enää päivity palautuksen jälkeen (periaatteessa sovelluksen voisi ostaa ja palauttaa takaisin uudelleen jos mielenkiintoinen päivitys saapuisi ohjelmalle).
Apple on ottanut huomioon mahdollisuuden väärinkäytölle ja rajoittanut palautusten tekemistä, kirjoittaa 9to5mac sovelluskehittäjä Rosuna Kellerin havaintoon perustuen. Liian paljon tai usein palautuksia tehneille käyttäjille Apple esittää varoitusilmoituksen, jossa huomautetaan, ettei heillä ole mahdollisuutta saada rahoja takaisin sovelluksen lataamisen jälkeen.

Sovellusostojen peruuttaminen onnistuu Applen Report a Problem -palvelun kautta.
Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja