Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook suunnitteli sijoitusta "Kiinan Appleen"

Manu Pitkänen

Facebook suunnitteli sijoitusta Kiinan Appleen
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ei ole menettänyt janoaansa laajentua älypuhelinmarkkinoille epäonnistuneesta Facebook Home -projektista huolimatta. Reutersin haastattelemien lähteiden mukaan Zuckerberg ja Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun neuvottelivat lokakuussa voisiko yhteisöpalvelujätti sijoittaa syksyllä maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinmerkiksi nousseeseen yhtiöön.

Neuvottelut eivät johtaneet lopulta sijoituksiin, sillä Facebook puuttui viime kuussa julkaistun 1,1 miljardin dollarin arvoisen rahoituskierroksen sijoittajalistasta.
Facebook on kielletty Xiaomin kotimaassa Kiinassa ja sijoitus olisi voitu tulkita uhaksi kiinalaisille kuluttajille, millä voisi olla vahingollisia seurauksia Xiaomin puhelinmyynnille. Xiaomille puhelinmyynti on edelleen lähes sama asia kuin myynti Kiinassa. Xiaomin puolelta Facebookin sijoituksen pelättiin vahingoittavan suhteita Googleen, jonka käyttöjärjestelmää yhtiö käyttää.

Jää nähtäväksi sijoittaako Facebook Xiaomiin tai johonkin muuhun älypuhelinmerkkiin myöhemmin. Xiaomi myi viime vuonna yhteensä 61 miljoonaa älypuhelinta. Länsimaissa Xiaomi tunnetaan "Kiinan Applena", koska yhtiöllä on ollut vahva taipumus jäljitellä Applen tuotteita ja sen toimintatapoja.

Xiaomi on ollut myös otsikoissa myös salamamyyntikampanjoiden avulla, missä pieni erä puhelimia myydään sekunneissa tai minuuteissa. Kampanjoiden ansiosta Xiaomin ei tarvitse ylläpitää varastoja, mikä on mahdollistanut laitteiden myynnin alhaisella hinnalla.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja