Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen futuristinen "palapelipuhelin" tulee myyntiin tänä vuonna

Manu Pitkänen

Googlen futuristinen palapelipuhelin tulee myyntiin tänä vuonna
Google aikoo aloittaa modulaarisen Project Ara -älypuhelimen myyntipilotoinnin kuluvan vuoden toisella puoliskolla. Kaikki halukkaat eivät pääse vielä tuolloinkaan käsiksi Araan, vaan kokemuksia haetaan aluksi vain Puerto Ricosta. Pilotointiin osallistuvat OpenMobile- ja Claro-operaattorit.

Tarkoituksena on esitellä Ara-puhelinta puertoricolaisille muun muassa kiertävien esittelyautojen avulla. Julkaisuajankohtana saatavilla on noin 20–30 erilaista moduulia (kymmenestä eri komponenttiluokasta), joiden avulla puhelinta voi kustomoida omaan käyttöön sopivaksi. Suorittimeksi voi valita joko Marvellin kehittämän PXA1928:n tai Nvidian Tegra K1:n.

Ennen myynnin aloittamista Google aikoo kehittää vielä kolmannen referenssilaitteen, Spiral 3:n. Nykyinen Spiral 2 -prototyyppi tukee vain 3G-yhteyksiä, mutta seuraavassa versiossa pitäisi onnistua tiedonsiirto myös 4G-verkossa.


Puerto Ricosta saatujen kokemusten jälkeen Google aloittanee laajamittaisemman lanseerauksen.

Project Aran ideana on tuoda tietokoneista tuttu komponenttien vaihdettavuus taskukokoiseen älypuhelimeen. Kun käyttäjällä on mahdollisuus vaihtaa ja päivittää puhelimensa komponentteja, ei koko puhelinta tarvitse vaihtaa parin vuoden välein. Tätä kautta elektroniikkaromun määrän oletetaan vähenevän.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja