Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple palaamassa Samsungin kelkkaan tänä vuonna

Manu Pitkänen

Apple palaamassa Samsungin kelkkaan tänä vuonna
Viime syksystä lähtien taiwanilaiset ja korealaiset mediat ovat laittaneet vähän väliä liikkeelle huhuja Applen seuraavan sukupolven mobiililpiirien valmistajasta. Taiwanilaiset mediat ovat yleensä liputtaneet taiwanilaisen TSMC:n puolesta, kun taas korealaiset mediat ovat ehdottaneet korealaisen Samsungin nappanneen valtaosan piiritilauksista.

Uutispallottelu jatkuu edelleen ja korealainen Maeil Business Newspaper väittääkin nyt Samsungin saaneen 75 prosenttia A9-piirien tilauksista. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että seuraavan sukupolven iPhoneissa käytettävät piirit valmistettaisiin 14 nanometrin FinFET-tekniikalla. Lehti ei kertonut kuka toimittaa jäljelle jäävän osuuden, mutta käytännössä vaihtoehdoiksi jäävät TSMC tai Samsungin 14 nanometrin prosessia käyttävä GlobalFoundries.
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi kaksi viikkoa sitten, että Applen A9-tilauksista 75 prosenttia olisi mennyt Samsungille ja loput GlobalFoundriesille. Kuo arvelee myös, että Apple siirtyisi ensi vuonna TSMC:n vähävirtaisempaan 16 nanometrin FinFET+-tekniikkaan.

Lopullinen totuus selvinnee kuitenkin syksyllä Chipworksin "iPhone-ruumiinavausartikkeleiden" kautta.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja