Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen safiiritehtaan tilalle nousee iso palvelinkeskus

Manu Pitkänen

Applen safiiritehtaan tilalle nousee iso palvelinkeskus
Reilu vuosi sitten Apple suunnitteli suuren mittaluokan safiirituotantolaitosta Arizonaan, mutta suunnitelmat kariutuivat yhteistyökumppani GT Advancedin ajauduttua yrityssaneeraukseen. Teknologia ei ollut selvästikään tuotantovalmis, minkä vuoksi Apple näyttää hylänneen safiirilaitoshankkeen Arizonassa.

Applen käsiin jäi safiiritehtaan seinät, joiden tulevasta käytöstä yhtiö ei ole aikaisemmin puhunut mitään. Nyt yhtiö kuitenkin paljasti Bloombergille, että tiloihin aiotaan perustaa uusi palvelinkeskus. Applen verkkohankkeiden "komentokeskukseksi" kuvailtu projekti kustantaa arviolta kaksi miljardia dollaria. Tätäkin datakeskusta Apple aikoo pyörittää täysin uusiutuvan energian avulla.

Parin viime vuoden aikana Apple on satsannut enenevässä määrin omaan verkkoinfrastruktuuriin. Yhtiö on rakentanut omia palvelinkeskuksia sekä hankkinut verkkokapasiteettia omaa sisällönjakeluverkkoa varten. Viime vuoden lopulla Apple osti pienehkön Union Bay -nimisen pilvipalveluyrityksen, jonka tarkoituksena on kehittää uuden sukupolven ratkaisua pilvilaskentaan ja ohjelmistoja palvelinkeskuksiin.Safiiriprojektin tulevaisuus jää vielä avoimeksi kysymykseksi. China Economic Weekly kertoi viime vuoden lopulla, että Applen laitteiden kokoonpanosta päävastuun kantava Foxconn aikoisi rakentaa safiirituotantolaitoksen iPhone-kokoonpanolaitoksen läheisyyteen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja