Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavasta iPhonesta löytyy Samsungin 3D-transistoreita

Manu Pitkänen

Seuraavasta iPhonesta löytyy Samsungin 3D-transistoreita
Viime vuoden ajan mediassa palloteltiin Applen seuraavan mobiilipiirin valmistajan nimellä. Yhtenä viikkona valmistajana pidettiin Samsungia, kun taas seuraavana viikkona valmistajakandidaatti olikin TSMC. Kevään lähestyessä Applen toimitusketju alkaa valmistautua syksyä varten ja sopimuksetkin ovat sitä kautta lyöty lukkoon.

Re/coden tietojen mukaan "iPhone 6s:ssä" käytettävän A9-mobiilipiirin valmistajaksi on valittu Samsung. Korealaisyhtiö on valmisti yhtäjaksoisesti Applen piirit viime vuoteen asti, jolloin A8-tilaukset annettiin TSMC:lle. Nyt Apple tuntuu palaavan takaisin Samsungin Austinin tehtaalle, jossa valmistaudutaan jo 14 nanometrin FinFET-valmistustekniikan käyttöönottoon.
Samsungille Applen tilaukset tulevat tärkeään saumaan. Yhtiön älypuhelinyksikön tulos laski lähes 65 prosenttia viime vuoden lopulla, mutta koko konsernin tasolla tulosta kannatteli hieman lohdullisemmaksi juuri puolijohdeyksikön parantunut tuloksentekokyky. Samsung on arvioinut puolijohdeyksikön tuloksen kasvavan tämän vuoden loppupuoliskolla, mikä antaa myös vihiä Applen asiakkuudesta.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja