Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple palaa perusasioiden äärelle: iOS 9:ssä uudet ominaisuudet ovat harvassa

Manu Pitkänen

Apple palaa perusasioiden äärelle: iOS 9:ssä uudet ominaisuudet ovat harvassa
Apple esittelee perinteiseen tyyliin uuden iOS-version ensi kesänä WWDC-kehittäjätapahtumassa, mutta se ei välttämättä tuo mukanaan erityisen paljoa uusia käyttäjille suunnattuja uusia ominaisuuksia. 9to5macin haastattelemien sisäpiirilähteiden mukaan Apple aikoisi hengähtää tänä vuonna ja keskittyä mobiilialustansa optimointiin sekä bugien nistimiseen.

Parin viime vuoden aikana iOS:n kehitys ei ole tuntunut pysyneen oikein laitejulkaisusyklin mukana. Käyttäjille tämä on näkynyt käytännössä ohjelmiston laadun ja suorituskyvyn heikentymisenä. Syitä tähän voidaan vain arvailla, mutta kulisseissa on tapahtunut parin viime vuoden aikana paljon.

Tim Cookin aikakaudella Apple yhdisti OS X:n ja iOS:n kehitystyötä organisoimalla molemmat käyttöjärjestelmät Craig Federighin alaisuuteen. Pian organisoinnin jälkeen iOS sai uuden ulkoasun ja viime kesänä Apple toi kehittäjien pureskeltavaksi kasan uusia rajapintoja sekä Swift-ohjelmointikielen. Apple on myös aloittanut uusia kunnianhimoisia iOS-hankkeita, kuten CarPlayn, HealthKitin, HomeKitin ja Apple Watchin. Alustan laajentaminen parin viime vuoden aikana on saattanut syödä resursseja muualta.


9to5macin lähteet eivät osanneet sanoa vielä, että tarkoittaako bugeihin, optimointiin ja suorituskykyyn keskittyminen käytännössä esimerkiksi 32-bittisten laitteiden hylkäämistä. Applen vuonna 2013 esittelemä iPhone 5s oli ensimmäinen 64-bittisellä suorittimella varustettu laite.

Ohjelmistoviilausten lisäksi Apple saattaa esitellä myös parannellun Maps-karttapalvelun. Apple on vahvistanut karttojensa kehitystä useilla yritysostoilla, mutta niiden kautta saatuja tuloksia ei olla vielä esitelty julkisuudelle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja