Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcommille napsahti miljardin dollarin sakko

Manu Pitkänen

Qualcommille napsahti miljardin dollarin sakko
Qualcomm ja Kiinan kehitys- ja uudistuskomissio (NDRC) ovat sopineet reilun vuoden ajan kestäneen kartellitutkinnan, jossa puolijohdeyhtiötä syytettiin kilpailua vääristävistä lisensointiehdoista. Sopimuksen myötä Qualcomm muuttaa lisensointiehtojaan maassa ja maksaa vajaan miljardin dollarin sakon.

Qualcomm joutuu luopumaan esimerkiksi niin sanotusta käänteisestä lisenssistä, jossa Qualcommin piiriä käyttävä matkapuhelinyhtiö joutuu antamaan siruyhtiölle pääsyn patentteihinsa. Tämä on vienyt käytännössä patenttien haltijoilta heille kuuluvia oikeuksia, joten siitä luopuminen hyödyttänee erityisesti ZTE:n ja Huawein kaltaisia yhtiöitä.

Pienempien tai uudempien kiinalaismerkkien kohdalla hyödyt eivät ole erityisen suuria, koska niiden patenttisalkkukin on yleensä melko pieni. Niiden lisenssimaksut saattavat päinvastoin kohota nykyisestä.

Qualcomm kehittää muun muassa älypuhelimissa käytettäviä suorittimia ja modeemeja. Suurimmassa osassa nykyisissä älypuhelimissa on Qualcommin kehittämä Snapdragon-suoritin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.