LG suunnittelemassa uutta Cortex-A72 mobiilipiiriä

Panu Roivas

LG suunnittelemassa uutta Cortex-A72 mobiilipiiriä
Korealaisjäteistä vain Samsung on toistaiseksi onnistunut tuomaan kunnolla markkinoille omia mobiilipiirejään, mutta sen kilpailija LG on kovaa vauhtia suunnittelemassa uutta Cortex-A72 -arkkitehtuuriin perustuvaa piiriä.

Piirin odotetaan valmistuvan TSMC:n 20 nanometrin prosessilla, ja se pitänee sisällään neljä tehokkaampaa A72-ydintä sekä neljä pienempää A53-ydintä. Näytönohjaimen virkaa ajaa todennäköisesti ARM Mali-T880.

LG:n ensimmäinen mobiilipiiri oli viime vuonna julkistettu Nuclun, mutta tämä sittemmin kuopattu muun muassa ylikuumenemisongelmien takia. Uusi ARM Cortex-A72 -arkkitehtuuriin perustuva piiri tulee sijoittumaan markkinoiden kärkipäähän, joten se tullaan todennäköisesti näkemään ensin LG:n huippumalleissa. Huhujen mukaan LG on kuitenkin jo myöhässä aikataulusta, joten piirin julkaisu saattaa venyä ensi vuoden puolelle, ellei sille käy samoin kuin Nuclunille.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.