Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google paljasti: Android Pay on kehitteillä

Manu Pitkänen

Google paljasti: Android Pay on kehitteillä
Tästä vuodesta on muodostumassa todellinen mobiilimaksupalveluiden vuosi, sillä jo käytössä oleva Apple Pay on saamassa haastajakseen Samsung Payn, minkä lisäksi Google kehittää uutta Android Pay -rajapintaa.

Googlen palveluiden kehitystä johtava Sundar Pichai vahvisti MWC-messuilla internetjätin kehittävän Android Pay -nimistä uutta rajapintaa mobiilikäyttöjärjestelmäänsä. Koska Android Pay on ohjelmointirajapinta, ei se ole suoranainen kilpailija Apple Paylle tai Samsung Paylle – tähän Googlella on jo olemassa Google Wallet. Android Payn avulla sovelluskehittäjät voivat kuitenkin luoda itse omia Android-laitteilla toimivia mobiilimaksusovelluksia.

Android Pay tukee niin sanottua tokenisointia eli maksutapahtumien hyväksynnässä käytetään kertakäyttöisiä digitaalisia lipukkeita. Vaikka joku ulkopuolinen pääsisi tunkeutumaan maksun hyväksynnässä käytetyn yhteyden väliin, ei hän saa käsiinsä kuin käyttökelvottoman tokenisoidun luottokorttinumeron. Samaa tekniikkaa hyödynnetään myös Applen ja Samsungin mobiilimaksupalveluissa.Rajapinnan ansiosta Googlen ei tarvitse itse huolehtia mobiilimaksupalvelun saatavuusalueista, vaan käyttäjille näkyvien osien kehitys jää muiden kehittäjien kontolle.

Aiheesta kuullaan todennäköisesti enemmän myöhemmin keväällä järjestettävässä Google I/O -kehittäjätapahtumassa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja