Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin mainosnero eroaa Galaxy S6:n julkaisun alla

Manu Pitkänen

Samsungin mainosnero eroaa Galaxy S6:n julkaisun alla
Samsungin Galaxy-puhelimien markkinoinnista Yhdysvalloissa vastannut Todd Pendleton aikoo jättää tehtävänsä huhtikuussa, kertoo Cnet. Huhtikuun alussa Samsungin on tarkoitus tuoda uudet Galaxy S6 -puhelimet kauppoihin.

Pendleton on ollut Samsungin Yhdysvaltain puhelintoimintojen markkinointijohtaja vuodesta 2011 lähtien. Hän on ollut aitiopaikalla päättämässä, millaisiin mainoksiin korealaisjätin isoa mainosbudjettia oikein käytetään. Pendletonin kaudella syntyi esimerkiksi Next Big Thing -kampanja, jota on toistettu Samsungin uusien lippulaivapuhelimien julkaisujen yhteydessä vuosi toisensa jälkeen.

Kampanjan avulla Samsung pääsi nakertamaan Applen iPhonen myyntiä Yhdysvalloissa. Samsungin ja Applen välisen oikeustaistelun takia julkisuuteen päässeiden dokumenttien perusteella Samsung pääsi kampanjalla myös Applen markkinointipomo Phil Schillerin ihon alle. Kampanjan on nähty viilentäneen Applen ja sen pitkään käyttämän TBWA-mainostoimiston välejä. Viimeisen vuoden aikana Apple onkin siirtänyt mainostuotantoaan yhtiön oman markkinointikoneiston kontolle.


Samsungin päämajasta käsin puhelimien markkinointia luotsannut Kim Seok-pil ilmoitti jättävänsä tehtävänsä helmikuussa. Kim Seok-pil valittiin markkinointijohtajaksi joulukuussa, joten hän ehti olla Pendletonin esimiehenä vain pari kuukautta. Cnetin mukaan muutamia Pendletonin suoria alaisia on myös eronnut tai hakeutunut Samsungin sisällä muihin tehtäviin (esim. TV-yksikköön).

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja