Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft haastoi kilpailijan oikeuteen Android-patenteista

Valtteri Ahonen

Microsoft haastoi kilpailijan oikeuteen Android-patenteista
Microsoft on siitä onnellisessa asemassa, että vaikka se panostaakin omaan Windows Phone -alustaansa ainakin toistaiseksi hyvin täysipäiväisesti, niin se omistaa myös lukuisia patentteja, jotka tuottavat sille rahavirtoja Android-maailmasta.

Nyt Microsoft on joutunut haastamaan oikeuteen japanilaisen Kyoceran, jonka valmistamien Android-puhelinten se väittää rikkoneen yhtiön patentteja, kertoo Reuters. Väitetyt patenttirikkomukset liittyvät muun muassa sijaintipalveluihin ja tekstiviesteihin, eli melkoisen keskeisiin älypuhelimen toiminnallisuuksiin.

Microsoft on aiemmin selvittänyt puhelinpatenttikiistojaan lähinnä oikeussalien ulkopuolella, esimerkiksi Samsungin kanssa. Yhtiön uskotaan saavan noin kahden miljardin dollarin tulot vuosittain Android-valmistajille lisensoimistaan patenteista.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.