Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

AMD tekemässä tuloa älypuhelimiin MediaTekin avulla?

Manu Pitkänen

AMD tekemässä tuloa älypuhelimiin MediaTekin avulla?
AMD saattaa tehdä paluuta vähävirtaisten laitteiden grafiikkamarkkinoille, sillä teknologiasivusto Fudzillan mukaan yhtiö kävisi keskusteluja sen grafiikka-arkkitehtuurin lisensoimisesta taiwanilaiselle järjestelmäpiirikehittäjä MediaTekille.

AMD oli mukana mobiiligrafiikkamarkkinoilla jo viime vuosikymmenen puolella, mutta poistui areenoilta myytyään Imageon-yksikön Qualcommille. Kaupan seurauksena Qualcomm on sisällyttänyt Adreno-grafiikkaohjaimet omiin Snapdragon-piireihinsä.

MediaTek on Qualcommin jälkeen yksi kaikkein suurimmista älypuhelimien ja tablettien järjestelmäpiirien kehittäjistä. Sen piireissä käytetään tällä hetkellä ARM:n ja Imaginationin lisensoimia Mali- ja PowerVR -ohjaimia, joita käyttävät monet muutkin sirukehittäjät. AMD:lta hankittu Radeon-grafiikkalisenssi antaisi MediaTekille mahdollisuuden erottautua sen kilpailijoiden tuotetarjonnasta.AMD:n näkökulmasta MediaTek-yhteistyö voisi olla sopiva ponnahduslauta mobiilimarkkinoille, joille tunkeutuminen omilla järjestelmäpiireillä on jo lähes mahdotonta. Tämän on saanut kokea jo esimerkiksi Nvidia Tegra-piireillään, joita yhtiö ei tunnu enää kehittävän aktiivisesti älypuhelimiin (Nvidia kuitenkin lisensoi grafiikkateknologiaansa halukkaille piirivalmistajille).

MediaTek ja AMD ovat molemmat heterogeeniseen laskentaa edistävän HSA Foundationin perustajia, joten jonkinlaisia keskusteluja yhtiöt käyvät varmasti jatkuvasti.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.