AMD tekemässä tuloa älypuhelimiin MediaTekin avulla?

Manu Pitkänen

AMD tekemässä tuloa älypuhelimiin MediaTekin avulla?
AMD saattaa tehdä paluuta vähävirtaisten laitteiden grafiikkamarkkinoille, sillä teknologiasivusto Fudzillan mukaan yhtiö kävisi keskusteluja sen grafiikka-arkkitehtuurin lisensoimisesta taiwanilaiselle järjestelmäpiirikehittäjä MediaTekille.

AMD oli mukana mobiiligrafiikkamarkkinoilla jo viime vuosikymmenen puolella, mutta poistui areenoilta myytyään Imageon-yksikön Qualcommille. Kaupan seurauksena Qualcomm on sisällyttänyt Adreno-grafiikkaohjaimet omiin Snapdragon-piireihinsä.

MediaTek on Qualcommin jälkeen yksi kaikkein suurimmista älypuhelimien ja tablettien järjestelmäpiirien kehittäjistä. Sen piireissä käytetään tällä hetkellä ARM:n ja Imaginationin lisensoimia Mali- ja PowerVR -ohjaimia, joita käyttävät monet muutkin sirukehittäjät. AMD:lta hankittu Radeon-grafiikkalisenssi antaisi MediaTekille mahdollisuuden erottautua sen kilpailijoiden tuotetarjonnasta.AMD:n näkökulmasta MediaTek-yhteistyö voisi olla sopiva ponnahduslauta mobiilimarkkinoille, joille tunkeutuminen omilla järjestelmäpiireillä on jo lähes mahdotonta. Tämän on saanut kokea jo esimerkiksi Nvidia Tegra-piireillään, joita yhtiö ei tunnu enää kehittävän aktiivisesti älypuhelimiin (Nvidia kuitenkin lisensoi grafiikkateknologiaansa halukkaille piirivalmistajille).

MediaTek ja AMD ovat molemmat heterogeeniseen laskentaa edistävän HSA Foundationin perustajia, joten jonkinlaisia keskusteluja yhtiöt käyvät varmasti jatkuvasti.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -25%

Oppo Find X5 5G
812 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Oppo Reno 5 5G – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 5 5G
448 € CDON
454 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 578 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.