Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavaan iPhoneen tulossa Force Touch -kosketusnäyttö – pinkki värivaihtoehto

Manu Pitkänen

Seuraavaan iPhoneen tulossa Force Touch -kosketusnäyttö – pinkki värivaihtoehto
Apple suunnittelee kosketuksen voimakkuuden tunnistavan kosketusnäytön lisäämistä ensi syksynä esiteltävään iPhoneen, uutisoi Wall Street Journal alihankintaketjulähteiden tietojen pohjalta. Apple esitteli niin sanotun Force Touch -kosketusnäytön Apple Watchin kohdalla ja kertoi tällä viikolla laajentavansa sen käyttöä MacBook-tietokoneisiin.

Force Touch -näytön tulosta iPhoneihin uutisoi jo helmikuun lopulla AppleInsider-blogi.

Kosketuksen voimakkuus tuo uusia hallintamahdollisuuksia sovelluksiin: sitä voidaan hyödyntää tietokoneista tutun "hiiren oikean korvan" tapaan tai sille voidaan keksiä uniikkeja käyttökohteita kuhunkin sovellukseen. Esimerkiksi uusissa MacBookeissa elokuvia voi kelata eteenpäin sitä nopeammin, mitä voimakkaammin kosketuslevyä painaa. Sovelluskehittäjät löytänevät sille myös käyttökohteita esimerkiksi kuvanmuokkauksessa tai mobiilipeleissä.Bloomberg uutisoi vuonnna 2013 Applen tutkivan paineherkän kosketusnäytön käyttöä iPhoneissa.

Force Touchin lisäksi Apple pohtii uuden värivaihtoehdon lisäämistä iPhone-mallistoon: vaaleanpunaisen. Wall Street Journalin uutisesta ei ilmene onko kyseessä aito vaaleanpunainen vai voitaisiinko sillä tarkoittaa esimerkiksi punakullanväriä (jollainen löytyy Apple Watch -mallistosta).

Wall Street Journal huomauttaa kuitenkin, että sen tiedot perustuvat toimitusketjulähteistiin. Myyntiin tulevien laitteiden tekniset ominaisuudet voivat hyvinkin erota nykyisistä prototyypeistä. Ensimmäisten komponenttien valmistus on kuitenkin alkamassa toukokuussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja