Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-laitteisiin uusi "on-body detection" -lukitusmekanismi

Matti Vähäkainu

Android-laitteisiin uusi on-body detection -lukitusmekanismi
Google on tuomassa Android-puhelimiin uutta lukitusominaisuutta, jonka avulla puhelimen lukittuminen kesken käytön jää kenties unholaan. Niin kutsuttu on-body detection -ominaisuus mahdollistaa älykkään lukitsemisen vain kun puhelinta ei enää käytetä.

Uusi ominaisuus perustuu kiihtyvyysanturin tietoihin, joiden perusteella päätellään onko laite edellee kädessä tai taskussa. Lukitus tapahtuu esimerkiksi jos puhelimen asettaa pöydälle, josta se helposti joutuu vääriin käsiin. Näyttö kylläkin sammuu myös jos laite on käyttämättömänä kädessä, mutta laite ei lukitse itseään esimerkiksi asetetulla salasanalla.

Ominaisuus ei ole kovinkaan turvallinen, sillä tietysti puhelin voidaan varastaa myös kädestä tai taskusta, joten pitkäkyntisten tihutöitä se ei estä. Ehkä juuri tästä syystä Google ei pidä kovin suurta meteliä ominaisuudesta, vaan lisää sen kaikessa hiljaisuudessa laitteisiin.

Mikäli lukituksen haluaa päälle sulkiessa niin se onnistuu seuraavasti: sulkee ja samantien avaa laitteen ja painaa lukituskuvaketta.


Pikaisella kokeilulla ominaisuus tuntuu toimivan ihan mainiosti. Lukitus ei mennyt päälle kädessä tai sylissäkään pidettäessä, mutta minuutin jälkeen pöydällä ollessa laite oli jo lukinnut itsensä.

Ominaisuus löytyy ainakin allekirjoittaneen alkuperäisestä Nexus 7:stä, jossa on Android 5.1. Ominaisuus löytyy seuraavasti, mikäli Smart Lock on asetettu päälle Luotettavat tahot -valikosta: Asetukset -> Suojaus -> Smart Lock -> Havaitsee kantamisen. Lukitus täytyy olla joko kuvio, PIN-koodi tai salasana.

Löydätkö sinä ominaisuuden asetuksista Smart Lock -ominaisuuden alta?Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja