>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Androidin haastaja nappasi 80 miljoonan dollarin rahoituksen

Manu Pitkänen

Googlen Androidin haastaja nappasi 80 miljoonan dollarin rahoituksen
Suosittua Android-pohjaista Cyanogen OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Cyanogen on saanut sijoittajilta yhteensä 80 miljoonan dollarin lisärahoituksen.

Series C -rahoituskierrokselle otti osaa aikaisempien sijoittajien lisäksi muun muassa Twitter Ventures, Qualcomm ja miljardööri Rupert Murdoch. Cyanogenin mukaan uusiin rahoittajiin kuuluu myös muutama sellainen taho, joiden nimiä ei haluta vielä tässä vaiheessa paljastaa. Cyanogenin rahoituskierroksesta on riittänyt huhuja jo useamman viikon ajan, joten julkistamattomien rahoittajien nimet laittavat tietysti mietityttämään.

Microsoftin on sanottu olleen kiinnostunut Cyanogenista, mutta Bloombergin mukaan ohjelmistojätti vetäytyi lopulta kierrokselta. Kiinnostuneiden joukossa on sanottu olleen myös esimerkiksi Amazon, Yahoo ja Samsung – kaikilla selvä motivaatio saada horjutettua Googlen asemaa Androidin kehityksessä.

Cyanogenin tavoitteena on kohota kolmanneksi suurimmaksi mobiilialustaksi Googlen Androidin ja Applen iOS:n perään. Vaikka Cyanogen perustuukin olennaisilta osin Androidiin, haluaa yhtiö syrjäyttää Googlen aseman käyttöjärjestelmän johtotähtenä. Tällä hetkellä Google pystyy käytännössä pakottamaan laitevalmistajat asentamaan myytäviin puhelimiin Googlen palvelut, kuten Maps-karttapalvelun, Gmailin ja YouTuben.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.