Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hurja muutos Facebook Messengeriin – vain mielikuvitus rajoittaa enää vastaamista

Manu Pitkänen

Hurja muutos Facebook Messengeriin – vain mielikuvitus rajoittaa enää vastaamista
Tänään Facebook Messenger on 600 miljoonalla käyttäjällään pikaviestipalvelu muiden joukossa, mutta jatkossa yhteisöpalvelujätti aikoo kehittää siitä kokonaisvaltaisen viestintäalustan. Tänään F8-kehittäjätapahtumassa esitellyn Messenger Platformin avulla muiden pikaviestipalveluiden kehittäjät pääsevät lisäämään omia mausteitaan Messengerin viestiketjuihin.

Käyttäjän näkökulmasta Messenger Platform vastaa suunnilleen nettiselaimista tuttuja laajennoksia, joilla selaimen käyttökokemusta voidaan räätälöidä kunkin henkilökohtaisiin tarpeisiin sopivaksi. Messenger Platformissa kohdalla kyse on vain itsensä ilmaisusta, joihin erilaiset App Storesta ja Google Playstä löytyvät niche-viestisovellukset antavat hyvän lähtökohdan.
Esimerkiksi asentamalla GIPHY for Messengerin puhelimeen Messengerin käyttäjä voi nopeasti lähettää GIF-muotoisia kuvavastauksia kavereilleen. Vaihtoehtoisesti Dittyn puhelimeensa asentaneet voivat lähetellä tuttaville hauskoja laulettuun muotoon muokattuja vastauksia.

Messenger Platform on saatavilla Androidille ja iOS:lle. Windows Phone -käyttäjille ominaisuutta ei olla ainakaan vielä tuomassa.Facebook kertoi F8-tapahtumassa avaavansa Messengerin myös yrityskäyttöön. Messenger Businessin avulla esimerkiksi verkkokaupat voivat käyttää Messengeriä asiakaspalveluun sähköpostin, puheluiden tai Twitterin sijaan.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja